marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Mobilniki lahko drastično spremenijo navigacijski trg


13.06.2007
Objavil: Dare Gliha

Mobilni operaterji imajo sedaj enkratno priložnost trženja navigacijskih aplikacij, ki so ravno tako dobre, če ne boljše od klasičnih navigacijskih naprav PND (personal navigation device). Navigacija na mobilniku bi lahko povzročila veliko sprememb na navigacijskem trgu, na katerem sedaj dominirajo dokaj drage samostojne naprave.

"Za razliko od mp3 predvajalnikov ter digitalnih kamer so mobilniki z navigacijo edina cenejša alternativa klasičnim navigacijskim napravam na tem rastočem trgu," je povedal David Chamberlain, analitik pri podjetju In-Stat. "Vrednost mobilne navigacijske aplikacije je zelo velika, v primerjavi z PND, v nekaterih pogledih pa je funkcionalnost celo večja," je še dodal.

Zadnja In-Statova raziskava je pokazala sledeče:

 • mobilni operaterji, katerih storitve temeljijo na CDMA tehnologiji imajo prednost pred ostalimi operaterji, predvsem zaradi A-GPS tehnologije
 • navigacijske aplikacije imajo moč prepričati uporabnike, da menjajo operaterja
 • število uporabnikov mobilne navigacije bi do leta 2012 lahko preraslo številko 42 milijonov uporabnikov.
 • fotografije
  komentarji
  Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

  Da
  Ne, imam nastavljeno angleščino
  Ne, imam nastavljen drug jezik
  Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
  Ne vem

  obveščanje

  Prijava na elektronske novice:

  e-pošta:

  več članki