marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S
24.01.2022

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

članki

Mir pred mobilniki na križarjenju ne obstaja več


27.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Pri pomorskem operaterju SeaMobile so podpisali dogovor s Silversea Cruises za uporabo mobilnih telefonov tudi med križarjenjem. Prva ladja družbe Silversea z mobilnimi storitvami operaterja SeaMobile bo imenovana Silver Whisper.

Potniki in osebje na ladji bo lahko uporabljalo svoje mobilnike in dlančnike na morju enako kot jih na kopnem. Stroški za klicne in podatkovne storitve na morju se bodo preprosto obračunali na uporabnikovem računu.

Lastna tehnologija SeaMobile temelji na programski rešitvi z uporabo internetnega protokola (IP). To praktično omogoča vsakemu na krovu oz. na katerikoli ladji sredi morja uporabo glasovnih in podatkovnih storitev preko svojega lastnega mobilnika ali dlančnika na enak način, kot na kopnem. SeaMobile omrežje pa deluje tudi z vsemi satelitskimi ponudniki, vključno s ponudniki, ki oskrbujejo obmorsko industrijo. Svetovni t.i. "roaming" dogovor, ki ga je vpeljal SeaMobile, ponuja transparentno povezljivost za storitve omrežja.

Luksuzna ladja Silver Whisper ponuja signal po celem krovu in ima lahko tudi izbrana t.i. tiha področja ("quiet zone").

"Personalizacija storitev, prilagodljivost in priročnost so vsi pomembni elementi ultra-luksuzne izkušnje, ki jo lahko ponudimo našim gostom," je dejal direktor Silversea Albert Peter. "SeaMobile smo izbrali predvsem zaradi njihove sposobnosti, da gostom ponudijo odlične storitve omrežja, saj jim s tem omogočimo uporabo mobilnega telefona za kontakt z družino, prijatelji ali poslovnimi partnerji, ne samo na kopnem, ampak tudi na morju." Predsednik William D. Marks pa je dodal, da so dogovor podpisali z velikim navdušenjem, saj je križarjenje hitro rastoča industrija, kjer izboljšana povezava postaja ključna odločitev med tistimi potrošniki, ki so se odločili za tak dopust, da jim je omogočena uproaba mobilnikov in dlančnikov."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki