marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Mir pred mobilniki na križarjenju ne obstaja več


27.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Pri pomorskem operaterju SeaMobile so podpisali dogovor s Silversea Cruises za uporabo mobilnih telefonov tudi med križarjenjem. Prva ladja družbe Silversea z mobilnimi storitvami operaterja SeaMobile bo imenovana Silver Whisper.

Potniki in osebje na ladji bo lahko uporabljalo svoje mobilnike in dlančnike na morju enako kot jih na kopnem. Stroški za klicne in podatkovne storitve na morju se bodo preprosto obračunali na uporabnikovem računu.

Lastna tehnologija SeaMobile temelji na programski rešitvi z uporabo internetnega protokola (IP). To praktično omogoča vsakemu na krovu oz. na katerikoli ladji sredi morja uporabo glasovnih in podatkovnih storitev preko svojega lastnega mobilnika ali dlančnika na enak način, kot na kopnem. SeaMobile omrežje pa deluje tudi z vsemi satelitskimi ponudniki, vključno s ponudniki, ki oskrbujejo obmorsko industrijo. Svetovni t.i. "roaming" dogovor, ki ga je vpeljal SeaMobile, ponuja transparentno povezljivost za storitve omrežja.

Luksuzna ladja Silver Whisper ponuja signal po celem krovu in ima lahko tudi izbrana t.i. tiha področja ("quiet zone").

"Personalizacija storitev, prilagodljivost in priročnost so vsi pomembni elementi ultra-luksuzne izkušnje, ki jo lahko ponudimo našim gostom," je dejal direktor Silversea Albert Peter. "SeaMobile smo izbrali predvsem zaradi njihove sposobnosti, da gostom ponudijo odlične storitve omrežja, saj jim s tem omogočimo uporabo mobilnega telefona za kontakt z družino, prijatelji ali poslovnimi partnerji, ne samo na kopnem, ampak tudi na morju." Predsednik William D. Marks pa je dodal, da so dogovor podpisali z velikim navdušenjem, saj je križarjenje hitro rastoča industrija, kjer izboljšana povezava postaja ključna odločitev med tistimi potrošniki, ki so se odločili za tak dopust, da jim je omogočena uproaba mobilnikov in dlančnikov."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki