marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple načrtuje za leto 2022 celotno linijo iPhonov s podporo 5G
02.08.2021

Lani je Apple predstavil svojo prvo telefonsko serijo, ki podpira 5G in smiselno je, da se ta trend prenese na njegove prihodnje modele. Nikkei Asia poroča, da bo celotna linija iPhonov prihodnje leto imela podporo za 5G, vključno s preoblikovanim najcenejšim iPhonom SE.

slikaTM Roh: Odprlo se bo novo poglavje inovacij pametnih telefonov
30.07.2021

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za mobilne komunikacije Samsung Electronics, je v svojem zadnjem javnem nagovoru napovedal, kaj lahko pričakujemo od prihajajočega Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold dogodka, ki bo potekal 11. avgusta ob 16. uri.

slikaApple iPhone 13 naj bi podpiral polnjenje s 25 W
28.07.2021

Zadnje govorice o seriji iPhone 13 so orientirane hitrosti polnjenja telefonov. Poročilo podjetja MyDrivers tako navaja "tuje medije", ki so prek partnerjev v dobavni verigi izvedeli, da Apple povečuje hitrost polnjenja baterij nekaterih modelov iPhone 13.

slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

članki

GPS sprejemnik na SIM kartici


27.12.2008
Objavil: Aleš Poljak

Nemški izdelovalec SIM kartic Sagem Orga se je povezal s podjetjem BlueSky Positioning z namenom intergiracije GPS sprejemnika v SIM kartico.

Ideja je zelo dobra, saj bo omogočila tistim, ki v svojem mobilniku nimajo vgrajenega GPS sprejemnika, da bodo uporabljali GPS storitve. Mobilni operaterji bi lahko to posebno SIM kartico nudili v posebnih akcijah, ki bi privabile nove uporabnike ali na primer ponudili storitev, kjer bi starši lahko nadzirali lokacijo svojih otrok.

Osnovni namen A-GPS SIM kartice je, da bo zagotovila točne podatke o lokaciji mobilnega telefona reševalnim službam v primeru zasilnega klica na 112 v Evropi oziroma 911 v Združenih državah Amerike. Dodatno bo kartica podpirala tudi navigacijo, storitev ''poišči kraj ali osebo'' in še marsikaj drugega je izjavil prestavnik podjetja Sagem Orga.

Vprašanje je, kako dobro bo lahko tako majhen čip na SIM kartici opravljal svoje delo. A glede na to, da je to A-GPS čip, mu bodo v pomoč tudi mobilni oddajniki in bi morala biti zanesljivost zadovoljiva.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki