marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

GPS sprejemnik na SIM kartici


27.12.2008
Objavil: Aleš Poljak

Nemški izdelovalec SIM kartic Sagem Orga se je povezal s podjetjem BlueSky Positioning z namenom intergiracije GPS sprejemnika v SIM kartico.

Ideja je zelo dobra, saj bo omogočila tistim, ki v svojem mobilniku nimajo vgrajenega GPS sprejemnika, da bodo uporabljali GPS storitve. Mobilni operaterji bi lahko to posebno SIM kartico nudili v posebnih akcijah, ki bi privabile nove uporabnike ali na primer ponudili storitev, kjer bi starši lahko nadzirali lokacijo svojih otrok.

Osnovni namen A-GPS SIM kartice je, da bo zagotovila točne podatke o lokaciji mobilnega telefona reševalnim službam v primeru zasilnega klica na 112 v Evropi oziroma 911 v Združenih državah Amerike. Dodatno bo kartica podpirala tudi navigacijo, storitev ''poišči kraj ali osebo'' in še marsikaj drugega je izjavil prestavnik podjetja Sagem Orga.

Vprašanje je, kako dobro bo lahko tako majhen čip na SIM kartici opravljal svoje delo. A glede na to, da je to A-GPS čip, mu bodo v pomoč tudi mobilni oddajniki in bi morala biti zanesljivost zadovoljiva.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki