marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

GPS na obesku za ključe


11.06.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Mini GPS družbe Freedom je majhen sprejemni modul, ki ga lahko uporabite kot obesek za ključe, tako da ga imate lahko pri sebi, kjerkoli ste. Z vašo mobilno napravo se poveže preko bluetootha. Ideja je toliko bolj zanimiva, saj se vam ne bo več zgodilo, da bi GPS sprejemnik pozabili vzeti s seboj, saj je le-ta obesek, ki ga imate lahko na ključih avtomobila.

Kompakten Mini GPS družbe Freedom je namenjen predvsem uporabnikom pametnih telefonov in dlančnikov, ki nimajo GPS sprejemnika integriranega v napravi. Mini GPS uporablja zadnji SiRF Star III GPS nabor čipov, ki ga najdemo v veliko večjih GPS sprejemnikih. Deloval bo z vsemi programi za navigacijo. Tehta 30 g in meri zgolj 39 × 33 × 20 mm.

V paketu poleg GPS sprejemnika dobite tudi polnilec preko USB, kakor tudi preko napajalnika v avtomobilu, z enim polnjenjem pa bo zdržal 10 ur uporabe. Na voljo bo od sredine junija, cena v Angliji pa naj bi znašala 69,99 funtov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki