marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Gorilla Glass bo z DX in DX+ ščitil leče vrhunskih mobilnih telefonov


16.08.2021
Objavil: Dare Gliha

Corning je napovedal nekaj novih kompozitov za zaščito stekel imenovanih Gorilla Glass DX in DX+. Te tehnično niso nove, saj zaslone pametnih ur ščitijo že od leta 2018, vendar je prehod na leče kamer zahteval veliko prilagoditev glede trajnosti in prepustnosti svetlobe.

Corning trdi, da Gorilla Glass z DX in DX+ ponuja napredno optično zmogljivost, vrhunsko odpornost na praske in vzdržljivost v primerjavi z običajnimi zaščitami leč za pametne telefone.

Izboljšana optična zmogljivost naj bi skozi objektive do senzorja prepuščala več svetlobe (do 98% ambientalne svetlobe glede navedbe Corninga). Stekli DX in DX+ ponujata tudi manj odseva in bleščanja, kar v teoriji skupaj z izboljšano jasnostjo privede do boljših fotografij.

Corning ob najavi žal ni razkril, kateri pametni telefoni bodo uporabljali te novosti, je pa razkril, da bo Samsung prvo podjetje, ki bo novo tehnologijo uporabljalo. Predvidevamo lahko, da bo to že na novem paradnem konju, ki ga bo Samsung predstavil na Unpacked dogodku 11. avgusta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki