marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

slikaRast prodaje slikovnih senzorjev za mobilni trg
12.10.2020

Čeprav zaradi še vedno trajajoče korona krize skorajda celoten trg beleži padce prodaje, pa je trg slikovnih senzorjev vseeno v vzponu. V prvem polletju 2020 je tako zabeležena kar 15 odstotna rast glede na enako obdobje lani, skupen prihodek v tem času pa znaša 6,3 milijarde dolarja.

članki

Googlov klic na trg mobilnikov


07.11.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Googlu bi radi podobno, kot na internetu postali izjemno vplivni tudi na trgu mobilnikov. Ljudje vodilnega iskalnika so namreč prepričani, da je to popolnoma izvedljivo, tudi brez pomoči kakšnega od priznanih proizvajalcev mobilnikov.

Družba je tako predstavila lastni operacijski sistem (OS), ki bo na voljo v drugi polovici naslednjega leta. OS, ki bo osnova velikemu številu mobilnikov je oblikovan tako, da bo združil razvijalce mobilnih aplikacij na skupni platformi. Tako bo preprosteje brskati po spletu na mobilnikih. Novi operacijski sistem je znan po imenu "Android".

V nasprotju s poročili pa pri Googlu zaenkrat ne bodo izdelovali mobilnikov, tudi ne nameravajo postaviti svojega imena na naprave, ki bodo imele njihov OS. Delali pa bodo s štirimi proizvajalci mobilnikov (Motorola, Samsung Electronics, HTC in LG Electronics) in z 29 ostalimi podjetji, skupaj pa so začeli z zvezo po imenu "open handset alliance".

Direktor družbe Eric Schmidt je namignil, da bo družba v prihodnosti morda celo šla v izdelavo svojega mobilnika. Direktor je še dodal, da bomo zmogli z mobilniki početi neverjetne stvari, stvari o katerih danes še sanjamo. OS Android bo na voljo povsem brezplačno.

Naslednji teden bodo izdali tudi tool kit za razvijalce. Potrošniki bodo morali kupiti nov mobilnik, če bodo želeli imeti Androida. To bo še zelo zanimivo, kajti zadeva naj bi bila resen tekmec napram operacijskim sistemom proizvajalcev Microsoft Crop., Research In Motion Ltd, Palm Inc. in Symbian, ki je v lasti Nokije in še nekaj drugih proizvajalcev.

Ker pa je zadeva brezplačna pa bi znala povzročiti nemalo preglavic omenjenim proizvajalcem. Pametni mobilniki bi se tako posledično pocenili, prav tako pa bi padle cene proizvajalcem aplikacij. Prihodnost pametnih mobilnikov bo vsekakor zanimiva.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki