marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Googlov klic na trg mobilnikov


07.11.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Googlu bi radi podobno, kot na internetu postali izjemno vplivni tudi na trgu mobilnikov. Ljudje vodilnega iskalnika so namreč prepričani, da je to popolnoma izvedljivo, tudi brez pomoči kakšnega od priznanih proizvajalcev mobilnikov.

Družba je tako predstavila lastni operacijski sistem (OS), ki bo na voljo v drugi polovici naslednjega leta. OS, ki bo osnova velikemu številu mobilnikov je oblikovan tako, da bo združil razvijalce mobilnih aplikacij na skupni platformi. Tako bo preprosteje brskati po spletu na mobilnikih. Novi operacijski sistem je znan po imenu "Android".

V nasprotju s poročili pa pri Googlu zaenkrat ne bodo izdelovali mobilnikov, tudi ne nameravajo postaviti svojega imena na naprave, ki bodo imele njihov OS. Delali pa bodo s štirimi proizvajalci mobilnikov (Motorola, Samsung Electronics, HTC in LG Electronics) in z 29 ostalimi podjetji, skupaj pa so začeli z zvezo po imenu "open handset alliance".

Direktor družbe Eric Schmidt je namignil, da bo družba v prihodnosti morda celo šla v izdelavo svojega mobilnika. Direktor je še dodal, da bomo zmogli z mobilniki početi neverjetne stvari, stvari o katerih danes še sanjamo. OS Android bo na voljo povsem brezplačno.

Naslednji teden bodo izdali tudi tool kit za razvijalce. Potrošniki bodo morali kupiti nov mobilnik, če bodo želeli imeti Androida. To bo še zelo zanimivo, kajti zadeva naj bi bila resen tekmec napram operacijskim sistemom proizvajalcev Microsoft Crop., Research In Motion Ltd, Palm Inc. in Symbian, ki je v lasti Nokije in še nekaj drugih proizvajalcev.

Ker pa je zadeva brezplačna pa bi znala povzročiti nemalo preglavic omenjenim proizvajalcem. Pametni mobilniki bi se tako posledično pocenili, prav tako pa bi padle cene proizvajalcem aplikacij. Prihodnost pametnih mobilnikov bo vsekakor zanimiva.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki