marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Google predstavil Android M


01.06.2015
Objavil: Dare Gliha

Googlovi razvijalci so na I/O konferenci predstavili novo različico operacijskega sistema Android, ki zaenkrat nosi še ime M. To je šesta večja različica operacijskega sistema, ki se bo orientirala predvsem na to, kako aplikacije delujejo in komunicirajo med seboj, hkrati pa so posodobili brezžični plačilni sistem.

In kaj točno bo novega v različici M:

Dovoljenja aplikacij
Android M bo prešel na bolj iOS sistem potrjevanja, kar pomeni, da bodo uporabniki pri vsaki aplikaciji vprašani za pravice in ne več vse skupaj pri sami namestitvi

Zavihki po meri
Veliko aplikacij ima komponento, ki vas prisili preklopiti v spletni brskalnik ali drugo aplikacijo. Razvijalci brskalnika Crome predlagajo drugačno rešitev in sicer zavihek po meri, da bo brskalnik izgledal kot del aplikacije.

Povezave aplikacij
Android M dodaja varen način odpiranja povezav, tako da bo manjša možnost zlorab

Android Pay
Google že nekaj let želi razviti mobilno plačevanje. Android Pay je zadnja različica, za delovanje pa uporablja NFC. Trgovina ali aplikacije ne bodo nikoli videli podatkov vaše kartice, storitev pa bo delovala z večjimi igralci v ZDA (AT&T, T-Mobile, McDonald's, Subway, Coca Cola, Pepsi, Best Buy,…)

Čitalnik prstnih odtisov
Android M sedaj že v osnovi podpira prstne odtise za varno plačevanja

Napajanje in polnjenje
Google želi podaljšati avtonomijo baterije in predstavlja projekt Volta in tehnologijo Doze. Tako bodo mobilniki z novim operacijskim sistemom z uporabo senzorjev zaznali, ali se telefon uporablja, ali pa le leži npr. na mizi. Doze omogoča ob tem manjšo uporabo storitev v ozadju, če se telefon ne uporablja in hkrati takojšnjo uporabo, če je za to potreba. Rezultat tega je, da baterija pri Nexus 9 zdrži še enkrat toliko kot dosedaj.
Google tudi prevzema standard USB-C za nove možnosti polnjenja, s tem pa lahko telefon napolnijo od tri do pet-krat hitreje. Ker je USB-C dvosmeren lahko preko njega tudi polnite druge naprave

Google Now on Tap
Google Now bo pametnejši s funkcijo »on Tap«, ima tudi izboljšano prepoznavanje govora

Razvijalska različica je že na voljo za naprave Nexus 5, 6, 9, in Player. Uradno bo Android M na voljo v tretjem četrtletju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki