marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTCL predstavil konceptno napravo Fold 'n Roll
21.04.2021

TCL je predstavil konceptno napravo Fold ‘n Roll, ki je pravzaprav naprava z dvema različnima načinoma razširitve zaslona. Trenutno je to še prototip, prva naprava s prilagodljivim zaslonom pa naj bi prispela do konca leta.

slikaXiaomi v minuti prodal več kot 30.000 kosov mobilnika Mi Mix Fold
19.04.2021

Xiaomi je s t.i. "bliskovno predprodajo" novega prepogljivega mobilnika Mi Mix Fold vso razpoložljivo zalogo razprodal v nekaj sekundah. V eni minuti je podjetje razprodalo celotno prvo serijo naprav in zabeležilo prihodek v višini 400 milijonov CNY (približno 61,3 milijona dolarjev). Matematika razkriva, da je to od 30.000 do 40.000 kosov ali 500 mobilnikov na sekundo.

slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

članki

Google Maps uvaja nove kolesarske funkcije


30.10.2020
Objavil: Dare Gliha

Po Googlu so med izbruhom koronavirusa COVID-19 zaznali povečano povpraševanje po kolesarski navigaciji v Google Zemljevidih. Število zahtev po tovrstno navigaciji je v tem času naraslo za 69 odstotkov, pri podjetju pa so zato že pripravili nekaj uporabnih kolesarskih funkcij.

Google je za zagotavljanje funkcij uporabil algoritem umetne inteligence, podatke, ki jih zbirajo uporabniki in podatke, zbrane v lokalnih okoljih. V nekaterih mestih lahko sedaj z uporabo Google zemljevida kolesarite po kolesarskih stezah ali kolesu prijaznih ulicah in območjih.

Poleg tega Google Zemljevidi sedaj ponujajo navigacijo tudi za uporabo mestnih koles, če so le-ta na voljo. Funkcija deluje podobno kot navigacija v javnem prevozu, le da za prevozno sredstvo uporabite javno kolo. Google Maps v nekaterih mestih omogoča celo globljo integracijo z nekaterimi storitvami izposoje koles, kar precej olajša postopek rezervacije koles med navigacijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki