marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Google Maps uvaja nove kolesarske funkcije


30.10.2020
Objavil: Dare Gliha

Po Googlu so med izbruhom koronavirusa COVID-19 zaznali povečano povpraševanje po kolesarski navigaciji v Google Zemljevidih. Število zahtev po tovrstno navigaciji je v tem času naraslo za 69 odstotkov, pri podjetju pa so zato že pripravili nekaj uporabnih kolesarskih funkcij.

Google je za zagotavljanje funkcij uporabil algoritem umetne inteligence, podatke, ki jih zbirajo uporabniki in podatke, zbrane v lokalnih okoljih. V nekaterih mestih lahko sedaj z uporabo Google zemljevida kolesarite po kolesarskih stezah ali kolesu prijaznih ulicah in območjih.

Poleg tega Google Zemljevidi sedaj ponujajo navigacijo tudi za uporabo mestnih koles, če so le-ta na voljo. Funkcija deluje podobno kot navigacija v javnem prevozu, le da za prevozno sredstvo uporabite javno kolo. Google Maps v nekaterih mestih omogoča celo globljo integracijo z nekaterimi storitvami izposoje koles, kar precej olajša postopek rezervacije koles med navigacijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki