marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Google Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici


22.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

S temi podrobnostmi na dosegu roke se lahko lažje odločite, ali boste šli ven, in če boste, za koliko časa. Prikazane so številke AQI ali indeksa kakovosti zraka, skupaj z navodili za dejavnosti na prostem, datumom zadnje posodobitve informacij in povezavami za več informacij.

Podatki prihajajo od zaupanja vrednih vladnih agencij, vključno z Agencijo za varstvo okolja (EPA) v ZDA. Zemljevidi prikazujejo tudi informacije o kakovosti zraka iz nizkocenovne mreže senzorjev PurpleAir, ki vam lahko omogoči hiperlokalni pregled razmer. Če želite ta sloj kakovosti zraka dodati na zemljevid, morate tapniti gumb v zgornjem desnem kotu zaslona telefona, nato pa v razdelku Podrobnosti zemljevida izbrati možnost Kakovost zraka. Informacije iz programa PurpleAir so na voljo tudi na zaslonih in zvočnikih Nest.

Na voljo je tudi sloj gozdnih požarov v ZDA, saj se približuje sezona gozdnih požarov. Tako si lahko ogledate podrobnosti o aktivnih požarih na območju, saj je Google sodeloval z Nacionalnim medagencijskim centrom za požare (NIFC). Za velike požare v naravi lahko preprosto poiščete "wildfires near me" in prikazane bodo povezane podrobnosti ter informacije o kakovosti zraka. "V prihodnjih mesecih" bo iskalnik Google dodal tudi podatke o dimu po ZDA, ki jih bo zagotovila Nacionalna uprava za oceane in ozračje (National Oceanic and Atmospheric Administration - NOAA).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki