marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDistribucija aplikacij v AppGallery se je v zadnjem letu skoraj podvojila
05.03.2021

Trgovino z aplikacijami Huawei AppGallery je v zadnjem letu zaznamovalo več mejnikov. Distribucija aplikacij se je v tem času skoraj podvojila, prav tako pa je trgovina zabeležlia 33-odstotno rast mesečno aktivnih uporabnikov. Teh je zdaj skupaj že 530 milijonov, od tega v Evropi že 42 milijonov.

slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

članki

Google sporočil, da je bil nakup Fitbita končan


20.01.2021
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

Osterloh v svoji objavi poudarja, da je pri prevzemu podjetja, ki ga je mogoče nositi, "vedno šlo zgolj za naprave in ne podatke". Google se veseli, da bo talente ekipe Fitbit izkoristil za razvoj lastnih nosljivih naprav, podobno kot je to storil pri prevzemu podjetja Nest.

Google se je zavezal, da podatkov o telesni pripravljenosti in zdravstvenem stanju uporabnikov Fitbit ne bo uporabljal za ciljno oglaševanje, te zaveze pa so bile predstavljene v objavi. Poleg tega Google sporoča, da bodo uporabniki Fitbita še naprej imeli možnost, da svoje podatke hranijo na računu Fitbit, ne glede na to, ali jih želijo deliti s tretjimi osebami (na primer Google Fit) ali ne.

Google je še sporočil, da namerava svoje API-je za Android ohraniti odprte za vse razvijalce, ki želijo še naprej izdelovati tovrstne naprave, saj želijo ohraniti konkurenco na trgu nosljivih naprav.

Vseeno pa tudi tu ne bo šlo brez zapletov. Ameriško pravosodno kolesje namreč Googlov nakup Fitbita preiskuje in se želi prepričati, da ta poteza ne bo vplivala na konkurenco in potrošnike v ZDA. Čeprav uradne potrditve vlada ZDA še ni podala, pa pri Googlu menijo, da so z objavo o nakupu ravnali pravilno. Če bo pri tem kakršen koli dvom, pa so tako pri Googlu kot Fitbitu pripravljena upoštevati zahteve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki