marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Google sporočil, da je bil nakup Fitbita končan


20.01.2021
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

Osterloh v svoji objavi poudarja, da je pri prevzemu podjetja, ki ga je mogoče nositi, "vedno šlo zgolj za naprave in ne podatke". Google se veseli, da bo talente ekipe Fitbit izkoristil za razvoj lastnih nosljivih naprav, podobno kot je to storil pri prevzemu podjetja Nest.

Google se je zavezal, da podatkov o telesni pripravljenosti in zdravstvenem stanju uporabnikov Fitbit ne bo uporabljal za ciljno oglaševanje, te zaveze pa so bile predstavljene v objavi. Poleg tega Google sporoča, da bodo uporabniki Fitbita še naprej imeli možnost, da svoje podatke hranijo na računu Fitbit, ne glede na to, ali jih želijo deliti s tretjimi osebami (na primer Google Fit) ali ne.

Google je še sporočil, da namerava svoje API-je za Android ohraniti odprte za vse razvijalce, ki želijo še naprej izdelovati tovrstne naprave, saj želijo ohraniti konkurenco na trgu nosljivih naprav.

Vseeno pa tudi tu ne bo šlo brez zapletov. Ameriško pravosodno kolesje namreč Googlov nakup Fitbita preiskuje in se želi prepričati, da ta poteza ne bo vplivala na konkurenco in potrošnike v ZDA. Čeprav uradne potrditve vlada ZDA še ni podala, pa pri Googlu menijo, da so z objavo o nakupu ravnali pravilno. Če bo pri tem kakršen koli dvom, pa so tako pri Googlu kot Fitbitu pripravljena upoštevati zahteve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki