marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Google je upal na prodajo 10 miljonov tablic od svojih partnerjev v letu 2011


07.05.2012
Objavil: Janez Lukan

Celo pred izdajo prve android tablice in honeycomb operacijskega sistema je Google napovedal, da bodo njegovi partnerji prodali več kot 10 milijonov tablic na leto, z začetkom v letu 2011 in da bo zavzel eno tretjino trga do leta 2012, je poročal The Verge.

Informacija prihaja od Googlovega pričanja na tekočem sojenju z Oracle-om. To je takrat napovedal podpredsednik Androida Andy Rubin na podlagi podatkov o tablicah od Morgana Stanleya, ki je predvideval, da se bo v letu 2011 prodalo 46 milijonov tablic. K

akorkoli, pričakovanja tega podjetja so potegnila kratko, medtem pa Apple dominira na trgu tablic z več kot 67 milijoni prodanih iPadov do danes. Tudi internetni gigant je pričakoval, da bo Android ustvaril 110 milijonov dolarjev iskanih prihodkov v letu 2011 in 220 milijonov dolarjev v letu 2012.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki