marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Google in Orange v dogovorih za Google telefon


05.01.2007
Objavil: Klemen Sterle

Google in Orange Communications se dogovarjata ,a bi ustvarila mobilnik z
Googlovo programsko opremo in tehnologijo.

Google že dominira trg iskalnikov na internetu, sedaj pa prihaja se na vaše mobilnike. Skupaj še z enim prevladujočim operaterjem (Orange) se dogovarja za izdelavo Google mobilnika z Orangovim logom in Googlovo tehnologijo. Govorice niso nikakršno presenečenje za tiste, ki delajo v indrustriji, saj so že videli razna partnerstva Googla in različnih komunikacijskih podjetij.

Orangovi odgovorni so nedavno tega že odleteli v Silicijevo dolino, da bi predebatirali inovatievn projekt na katerem trenutno delajo in zastavili načrte za naprej.

Naprava sama po sebi ne bo revolucionarna. Naredilo jo bo Tajvansko podjetje HTC, zato bo najbrž bolj robustnega izgleda, vendar to ni glavno. Celotna pozornost velja Googlu, saj to ime samo po sebi nosi stvari naprej. Google naj bi delal na tehnologiji, ki bo omogočala hitrejši prenos brezžičnih valov do vašega mobilnika in s tem omogočil hitrejše brskanje po internetu, seveda z jasnim poudarkom na Googlovem iskanju in rezultatih.

Googlova programska oprema bo optimizirala naše brskanje tako, da nam bo
dala lokacijo šole, hotela, ulice...vse bazirano na tem, kje se trenutno nahajamo. Izgleda, da bo v mobilnik vključen GPS, kar je za take podatke tudi nujno potrebno.

Ta več miljardna naložba bo tako lahko velik uspeh za oba velikana, ali pa bo "le" večmiljardna napaka. V primeru uspeha, bodo Googlove delnice najbrž močno poskočile v višino, saj je ideja o Googlovem mobilniku vse preveč futuristična in bi mase ljudi ta telefon dobesedno razgrabile. Roko na srce, večina še vedno uporablja navadne telefone brez posebnih funkcij, tako da bo o uspehu odločal čas in okoliščine.

Da je ideja o Google mobilniku še kako živa nam mogoče lahko potrdi že Googlova ostra drža nasproti Microsofta. Google hoče prevladovati pri iskalnikih, telekomunikacijah in še mnogočem. Če bo to partnerstvo uspešno, potem bo to verjetno Googlov vrh na trgu in logična posledica bi bila prodaja podjetja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki