marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Google in Orange v dogovorih za Google telefon


05.01.2007
Objavil: Klemen Sterle

Google in Orange Communications se dogovarjata ,a bi ustvarila mobilnik z
Googlovo programsko opremo in tehnologijo.

Google že dominira trg iskalnikov na internetu, sedaj pa prihaja se na vaše mobilnike. Skupaj še z enim prevladujočim operaterjem (Orange) se dogovarja za izdelavo Google mobilnika z Orangovim logom in Googlovo tehnologijo. Govorice niso nikakršno presenečenje za tiste, ki delajo v indrustriji, saj so že videli razna partnerstva Googla in različnih komunikacijskih podjetij.

Orangovi odgovorni so nedavno tega že odleteli v Silicijevo dolino, da bi predebatirali inovatievn projekt na katerem trenutno delajo in zastavili načrte za naprej.

Naprava sama po sebi ne bo revolucionarna. Naredilo jo bo Tajvansko podjetje HTC, zato bo najbrž bolj robustnega izgleda, vendar to ni glavno. Celotna pozornost velja Googlu, saj to ime samo po sebi nosi stvari naprej. Google naj bi delal na tehnologiji, ki bo omogočala hitrejši prenos brezžičnih valov do vašega mobilnika in s tem omogočil hitrejše brskanje po internetu, seveda z jasnim poudarkom na Googlovem iskanju in rezultatih.

Googlova programska oprema bo optimizirala naše brskanje tako, da nam bo
dala lokacijo šole, hotela, ulice...vse bazirano na tem, kje se trenutno nahajamo. Izgleda, da bo v mobilnik vključen GPS, kar je za take podatke tudi nujno potrebno.

Ta več miljardna naložba bo tako lahko velik uspeh za oba velikana, ali pa bo "le" večmiljardna napaka. V primeru uspeha, bodo Googlove delnice najbrž močno poskočile v višino, saj je ideja o Googlovem mobilniku vse preveč futuristična in bi mase ljudi ta telefon dobesedno razgrabile. Roko na srce, večina še vedno uporablja navadne telefone brez posebnih funkcij, tako da bo o uspehu odločal čas in okoliščine.

Da je ideja o Google mobilniku še kako živa nam mogoče lahko potrdi že Googlova ostra drža nasproti Microsofta. Google hoče prevladovati pri iskalnikih, telekomunikacijah in še mnogočem. Če bo to partnerstvo uspešno, potem bo to verjetno Googlov vrh na trgu in logična posledica bi bila prodaja podjetja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki