marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

članki

Google ukinil GMS licenco za turški trg


18.12.2019
Objavil: Dare Gliha

Iz Googla prihaja vest, da ne bodo več izdajali GMS (Google Mobile Services) licenc za mobilnike, ki bodo namenjeni turškemu trgu. To ne bo prizadelo le lokalnih, ampak vse proizvajalce mobilnih telefonov, ki uporabljajo Android operacijski sistem.

Prepoved ne bo posegala v obstoječe in že kupljene mobilnike, ker pa bo očitno Google ukinil tudi posodobitve, bodo brez teh ostale tudi omenjene naprave. Poteza nima povezave z Ameriško Kitajsko vojno, pač pa je posledica kazni, ki jo je Google prejel v Turčiji.

Gre za tožbo, ki jo je sprožil Yandex in v kateri so trdili, da je Google spremenil pogoje uporabe tako, da ni več možno spremeniti privzetega iskalnika. Turški regulator se je postavil na stran Yandexa in Googlu naložil plačilo kazni v višini 17,4 milijona dolarjev. Google je po tem opravil nekaj sprememb, vendar pri regulatorju še niso bili zadovoljni, zato so prvotni kazni dodali še 0,05 odstotka Googlovih dnevnih prihodkov do odprave te težave. Google ima na voljo tudi 60 dnevni rok za pritožbo.

S potezo ukinitve licence želi Google stopnjevati pritisk na trgovinskega ministra in regulatorja, da bi spremenili odločitev sodišča. Kako se bo spor odvil bomo verjetno kmalu videli. Je pa za Google težava tudi rezultat drugega primera, katerega proti njim vodi regulator, v njem pa je zabeleženo, da so pri Googlu zlorabili prevladujoči položaj pri oglaševanju in iskanju na škodo lokalne konkurence.

fotografije
komentarji