marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Google, prva izbira za mobilne brskalnike Opera


12.03.2008
Objavil: Marko Likar

Google je postal primarni način iskanja v Opera brskalnikih za mobilnike. Sedaj lahko vsak, ki uporablja Opera Mobile ali Opera Mini že na osnovni strani dostopa do brskalnega pomočnika Google. Vsak mesec uporabniki Opere Mini prebrskajo več kot 1,7 milijarde strani, od tega večino prometa ustvarja vgrajen brskalni pomočnik.

Google je že vrsto let primarni način iskanja podatkov v Opera brskalnikih namenjenim za domače računalnike. Sodelovanje na področju mobilnih brskalnikov začne veljati ob prihodu naslednje različice Opera Mobile in Opera Mini in bo vključevala podporo za vse mobilne platforme.

Predstavnik Opere, Jon von Tetzchner je dejal: ''Google in Opera sta ustvarila pomembno povezavo v preteklih letih in jo sedaj še razširila na področje mobilnikov. Glede na to, da bo leto 2008 zaznamovalo mobilno brskanje svetovnega spleta, je razumljivo da se pri Operi zavzemamo za najboljšo kvaliteto, kar pa jo na področju iskanja podatkov, vsekakor predstavlja Google in menim da se bo 100 milijonov aktivnih uporabnikov mobilnega spleta, s tem strinjalo.''

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki