marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

slikaNikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju
22.02.2021

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

članki

Pregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev


15.01.2021
Objavil: Dare Gliha

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

Razčlenitev najnovejše različice aplikacije Google Phone 59 (ki jo izvajajo razvijalci XDA) pa razkriva nekaj nizov besedila, ki kažejo, da bi nova funkcija uporabnikom omogočila, da začnejo snemati vse telefonske klice neznanih klicateljev ali številk, ki niso na uporabnikovem seznamu stikov.

En niz je pravzaprav izjava o omejitvi odgovornosti, ki se glasi:

"Morda ste vi ali druga oseba v klicu nekje, kjer se zahteva, da se vsi strinjajo s snemanjem. Vsi bodo predčasno obveščeni, da se klic snema. Na vas je, da upoštevate zakone o snemanju pogovorov. Posnetki so shranjeni samo v vašem telefonu."

Drugi nizi, ki so jih našli, pa prikazujejo potrditev možnosti samodejnega snemanja klicev. Ena izmed možnosti je »Vedno posnemi«, druga pa »Prekliči«.

Samo zato, ker so pri razčlenitvi aplikacije našli tovrstne vrstice, pa to ne pomeni, da bo funkcija dejansko zaživela. Google tudi ni potrdil, da bodo tovrstno funkcijo sploh omogočili oz. vključili v prihodnje posodobitve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki