marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

slikaSamsung naj bi še letos predstavil nov Galaxy SmartTag
17.03.2023

Samsung je prvo naporavo Galaxy SmartTag predstavil v začetku leta 2021 skupaj s serijo Galaxy S21, vendar od takrat ni bilo nadaljnjega izdelka. Morda zaradi dejstva, da so pte naprave precej preproste naprave, ki ne potrebujejo pogostih posodobitev, saj preprosto delujejo.

slikaApple spreminja cenovni sistem trgovine App Store
15.03.2023

Apple je objavil dokumentacijo za razvijalce, ki razkriva nov sistem cen v trgovini App Store. Podjetje bo zdaj desetkrat povečalo število cenovnih točk, razvijalci pa bodo lahko izbirali med 900 možnostmi.

slikaPametne nosljive naprave Huawei na MWC prejele 16 nagrad
13.03.2023

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC 2023 sta pozornost obiskovalcev pritegnili inovativni nosljivi napravi Huawei Watch Buds in Watch GT Cyber. Prejeli sta kar 16 medijskih nagrad, ki odražajo priznanje strokovnemu znanju in zavezanosti podjetja Huawei k izrednim inovacijam.

članki

Google bo odpustil šest odstotkov globalne delovne sile


27.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Po Amazonu, Microsoftu in Meti, ki so množično odpuščali delavce, to počne tudi Google, ki namerava odpustiti približno 6 % svoje svetovne delovne sile. To pomeni približno 12.000 ljudi.

Za primerjavo: Amazon je v zadnjem krogu odpuščanj ukinil 18.000 delovnih mest (6 %), Microsoft 10.000 delovnih mest (5 %), Meta pa 11.000 ljudi (13 %). Googlova odpuščanja torej niso nesorazmerno večja, vendar je to še vedno veliko ljudi, ki bodo ostali brez dela. Vsi v tehnološki industriji - in ne samo v njej - se pripravljajo na gospodarsko krizo in iščejo načine za zmanjšanje stroškov. Eden od vzvodov, ki jih lahko podjetja uporabijo, je seveda zmanjševanje števila delovnih mest.

Sundar Pichai, Googlov izvršni direktor, je v uradni izjavi dejal, da se morajo preostali Googlovi uslužbenci bolj kot kdaj koli prej osredotočiti in delati z občutkom velike nujnosti. Dodal je še, da si bo Google bolj prizadeval za razvoj svojih storitev, povezanih z umetno inteligenco, da bi konkuriral konkurenčnim podjetjem, ki se ukvarjajo s podobnimi projekti.

Googlovi prihodki so se letos povečali na 69 milijard dolarjev, vendar se je dejanski dobiček skrčil na 13,9 milijarde dolarjev. In ker se bodo svetovna gospodarstva leta 2023 predvidoma soočila z resnimi izzivi, poskuša Google ukrepati, preden se razmere močno poslabšajo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki