marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR v Parizu predstavil novo serijo HONOR 200
17.06.2024

HONOR je premierno za Evropo predstavil serijo HONOR 200 na ikoničnem pariškem mestu Hipódromo de París-Longchamp. Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 800 predstavnikov medijev in partnerjev iz vse Evrope, so gostje imeli priložnost iz prve roke preizkusiti zmogljivosti prek interaktivnih con doživetij in pop-up portretnih studiev, ki jih je zagotovil Studio Harcourt.

slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

članki

Google in glavni evropski operaterji prosijo EU, naj iMessage postane standardna storitev platforme


17.11.2023
Objavil: Dare Gliha

Google je zbral podporo vodilnih evropskih operaterjev in Evropski komisiji poslal pismo, v katerem jo poziva, naj Applovo storitev iMessage določi za "storitev osrednje platforme". S tem bi Apple prisilili, da do marca 2024 omogoči združljivost iMessage s storitvami RCS, kot sta WhatsApp in Google Messages.

Po poročanju časnika Financial Times za zahtevo stojijo Google, Vodafone, Deutsche Telekom, Telefónica in Orange.

Avgusta je v EU začel veljati Zakon o digitalnih trgih (DMA), ki naj bi z regulacijo moči večjih podjetij zagotovil višjo stopnjo konkurence na digitalnem trgu EU. V uredbi so kot upravljavci označeni veliki akterji - velike digitalne platforme z več kot 45 milijoni aktivnih uporabnikov v EU in 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. Če bo Applova storitev iMessage opredeljena kot takšna platforma, bo moral Apple do marca 2024 zagotoviti njeno navzkrižno združljivost z drugimi platformami za pošiljanje sporočil. Vendar je Apple trdil, da iMessage nima 45 milijonov aktivnih uporabnikov v EU in zato ne izpolnjuje meril.

Google in vodilni evropski prevozniki trdijo, da iMessage izpolnjuje merila zakona o digitalnih trgih, in želijo, da Evropska komisija od Appla zahteva, da ga odpre za sodelovanje z drugimi aplikacijami za sporočanje. Regulativni organ EU preiskuje iMessage ob predpostavki, da posredno prispeva k prihodkom podjetja Apple.

Odločitev bo sprejeta do februarja 2024, in če bo iMessage veljal za osnovno storitev, bo moral Apple v EU enkrat za vselej končati celotno težavo z zelenim mehurčkom in modrim mehurčkom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki