marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

Google in glavni evropski operaterji prosijo EU, naj iMessage postane standardna storitev platforme


17.11.2023
Objavil: Dare Gliha

Google je zbral podporo vodilnih evropskih operaterjev in Evropski komisiji poslal pismo, v katerem jo poziva, naj Applovo storitev iMessage določi za "storitev osrednje platforme". S tem bi Apple prisilili, da do marca 2024 omogoči združljivost iMessage s storitvami RCS, kot sta WhatsApp in Google Messages.

Po poročanju časnika Financial Times za zahtevo stojijo Google, Vodafone, Deutsche Telekom, Telefónica in Orange.

Avgusta je v EU začel veljati Zakon o digitalnih trgih (DMA), ki naj bi z regulacijo moči večjih podjetij zagotovil višjo stopnjo konkurence na digitalnem trgu EU. V uredbi so kot upravljavci označeni veliki akterji - velike digitalne platforme z več kot 45 milijoni aktivnih uporabnikov v EU in 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. Če bo Applova storitev iMessage opredeljena kot takšna platforma, bo moral Apple do marca 2024 zagotoviti njeno navzkrižno združljivost z drugimi platformami za pošiljanje sporočil. Vendar je Apple trdil, da iMessage nima 45 milijonov aktivnih uporabnikov v EU in zato ne izpolnjuje meril.

Google in vodilni evropski prevozniki trdijo, da iMessage izpolnjuje merila zakona o digitalnih trgih, in želijo, da Evropska komisija od Appla zahteva, da ga odpre za sodelovanje z drugimi aplikacijami za sporočanje. Regulativni organ EU preiskuje iMessage ob predpostavki, da posredno prispeva k prihodkom podjetja Apple.

Odločitev bo sprejeta do februarja 2024, in če bo iMessage veljal za osnovno storitev, bo moral Apple v EU enkrat za vselej končati celotno težavo z zelenim mehurčkom in modrim mehurčkom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki