marketing
več | arhivpoudarjeno.
slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

članki

Google in glavni evropski operaterji prosijo EU, naj iMessage postane standardna storitev platforme


17.11.2023
Objavil: Dare Gliha

Google je zbral podporo vodilnih evropskih operaterjev in Evropski komisiji poslal pismo, v katerem jo poziva, naj Applovo storitev iMessage določi za "storitev osrednje platforme". S tem bi Apple prisilili, da do marca 2024 omogoči združljivost iMessage s storitvami RCS, kot sta WhatsApp in Google Messages.

Po poročanju časnika Financial Times za zahtevo stojijo Google, Vodafone, Deutsche Telekom, Telefónica in Orange.

Avgusta je v EU začel veljati Zakon o digitalnih trgih (DMA), ki naj bi z regulacijo moči večjih podjetij zagotovil višjo stopnjo konkurence na digitalnem trgu EU. V uredbi so kot upravljavci označeni veliki akterji - velike digitalne platforme z več kot 45 milijoni aktivnih uporabnikov v EU in 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. Če bo Applova storitev iMessage opredeljena kot takšna platforma, bo moral Apple do marca 2024 zagotoviti njeno navzkrižno združljivost z drugimi platformami za pošiljanje sporočil. Vendar je Apple trdil, da iMessage nima 45 milijonov aktivnih uporabnikov v EU in zato ne izpolnjuje meril.

Google in vodilni evropski prevozniki trdijo, da iMessage izpolnjuje merila zakona o digitalnih trgih, in želijo, da Evropska komisija od Appla zahteva, da ga odpre za sodelovanje z drugimi aplikacijami za sporočanje. Regulativni organ EU preiskuje iMessage ob predpostavki, da posredno prispeva k prihodkom podjetja Apple.

Odločitev bo sprejeta do februarja 2024, in če bo iMessage veljal za osnovno storitev, bo moral Apple v EU enkrat za vselej končati celotno težavo z zelenim mehurčkom in modrim mehurčkom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki