marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Google v Androidu 12 menjuje Android Auto z Google Assistant Driving


25.08.2021
Objavil: Dare Gliha

Preizkuševalci prihajajočega Googlovega operacijskega sistema Android 12 poročajo, da je Google funkcijo Android Auto za zaslone telefona v tej različici nadomestil z Google Assistantom. Pri tem navajajo, da Android Auto za zaslone še ni popolnoma izginil, vendar bo nov sistem bistveno izboljšal izkušnjo v avtomobilu.

Če uporabljate Android 12 se za uporabo nove funkcije povežite s sistemom Android Auto v svojem avtomobilu in odprite »Android Auto za zaslone telefona«. Po potrditvi se prikaže pojavno sporočilo, ki vas bo prosilo, da preizkusite »Način vožnje s Pomočnikom Google«. Po novem bo tako Android Auto rezerviran samo za zaslone avtomobilov.

To pomeni, da bodo avtomobili, ki trenutno delujejo v sistemu Android Auto, še naprej delovali kot dosedaj. Spreminja se samo uporabniška izkušnja za uporabo zgolj telefona. Vseeno pa velja omeniti da bo nova vgrajena vozniška izkušnja na Androidu 12 ponudila enake funkcije kot Android Auto za telefonske zaslone.

Pri Googlu več informacij zaenkrat niso razkrili, ravno tako niso komentirali odločitve za zamenjavo načina uporabe te uporabne aplikacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki