marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Varno po Evropi z novo brezplačno aplikacijo »EUROPEAN ROAD SAFETY APP« za iPhone in Android


23.07.2012
Objavil: Thomas Bergant

V več kot 25 evropskih državah je letošnje poletje dopustnikom v pomoč nova brezplačna Goodyearova varnostna aplikacija za iPhone in Android, »European road safety app«.
Nova aplikacija je bila lansirana še pred poletnimi počitnicami v Evropi, da bi ponudila pomoč milijonom dopustnikom, ki se bodo od junija do septembra odpravili na pot.

»European road safety app« nudi nasvete za vožnjo, nasvete za ukrepanje v nujnih primerih, sezname nujnih opravil pred dopustom (kako pripraviti avtomobil) in obsežne informacije o cestah, prometnih pravilih in predpisih, hitrostnih omejitvah ter drugih pomembnih prometnih informacijah, ki jih vozniki v tuji državi morajo poznati. Dodatno ponuja tudi prevode najnujnejših stavkov, kot so »Potrebujem pomoč« ali »Pokličite reševalno vozilo« v angleščini, nemščini, francoščini, italijanščini in španščini. Poleg tega omogoča, da si otroci na zadnjih sedežih lahko krajšajo čas s poučno igrico o cestnih oznakah. Aplikacija je neodvisno orodje, ki ga lahko z vsemi svojimi funkcijami uporabljate tudi brez internetne povezave.

Aplikacijo je Goodyear razvil v okviru svojih prizadevanj za večjo varnost na evropskih cestah. Glede na rezultate raziskave, ki jo je o varnosti na evropskih cestah (2011) izvedel Goodyear, se bo skoraj 75 odstotkov vseh Evropejcev na dopust odpeljalo z avtomobilom, ali pa bodo z avtomobilom prevozili vsaj del poti.

“Kjerkoli smo, imamo na voljo množico informacij,” pravi Hugues Despres, direktor blagovne znamke Goodyear za območje EMEA. “Težava pa je v tem, da so informacije razpršene in zato niso prav uporabne. Vse te podatke smo zbrali na enem mestu, v aplikaciji Goodyear Road Safety App, ki popotnikom omogoča, da hitro in preprosto pridejo do informacij o vsem, kar je povezano s cestami, in to kjer koli v Evropi.”

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki