marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

General Mobile prejel tri Plus X nagrade


03.09.2008
Objavil: Dare Gliha

Ameriški izdelovalec mobilnikov General Mobile, ki se evropskemu tržišču predstavlja preko distributerja HSWCOM, je na sejmu IFA 2008 dobil kar tri Plus X nagrade za svoje mobilne telephone G777, DST3GCOOL UMTS in DSTW1.

Nagrada Plus X nagrajuje podjetja za njihovo prizadevanje pri oblikovanju izdelkov, za katere veliko zanimanje pokažejo potrošniki. Kategorije, ki se pri nagradi upoštevajo so: inovativnost, oblika, uporabnost, ergonomija in ekologija. Plus X je tudi največje tekmovanje v regiji, saj ga podpira kar 38 partnerjev, trg, na katerega ciljajo pa je vreden preko 4 milijarde evrov.

In kaj je tako posebnega na treh mobilnikih, da so jim dodelili Plus X nagrado?

G777 je večpredstavni mobilnik z video očali, ki omogočajo ogled filmov kjer koli in kadar koli. Mobilnik je prejel nagrado v kategoriji inovativnost.

DST3GCOOL UMTS je UMTS mobilnik, ki omogoča uporabo dveh SIM kartic, ki delujeta hkrati, vgrajene pa so tudi zadnje 3G tehnologije. Mobilnik je prejel nagrado v kategoriji inovativnost.

DSTW1 je mobilnik, katerga poganja operacijski sistem Windows Mobile, hkrati pa omogoča uporabo dveh SIM kartic. Ker gre za poslovni izdelek so mu dodali še bralnik poslovnih vizitk. Mobilnik je prejel nagrado za kar štiri kategorije in sicer inovativnost, oblika, uporabnost in ekologija.

Vsi trije mobilniki so bili pred kratkim lansirani na nemškem trgu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki