marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Glasovne mobilne komunikacije v dobi interneta


27.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Na srečanju Enterprise Mobility Day (Dan poslovne mobilnosti) je družba Nokia še potrdila svojo zavezanost k spodbujanju popularnosti poslovne mobilnosti preko izpolnjevanja potreb poslovnih uporabnikov in managerjev.

Družba je predstavila poslovni pametni telefon Nokia E51, najnovejšo pridobitev portfelja Nokia Eseries in ga prikazala v kontekstu enotnih mobilnih komunikacij Nokia in njene strategije za razširitev mobilnosti v sistem standardiziranih komunikacij.

Na tiskovni konference na dogodku je Antti Vasara, član uprave Oddelka za mobilne naprave pri poslovni skupini Enterprise Solutions spregovoril o človeških in poslovnih trendih, ki poganjajo potrebo po mobilnosti in svetovnem spletu kot njihovemu skupnem imenovalcu. Vasara je dejal, da postaja meja med zasebno in poslovno uporabo mobilne tehnologije vedno bolj zabrisana ter da zahteve uporabnikov še nadalje poganjajo inovacije in sprejem mobilne tehnologije. Nokia uresničuje svojo vizijo mobilnega sveta v katerem imajo poslovni uporabniki možnost enako preproste mobilnosti v svojem poslovnem življenju, kot jo imajo v svojih zasebnih življenjih. Še zmeraj pa je razlika med izpolnjevanjem potreb končnih uporabnikov in doseganjem dokazljivih poslovnih koristi v zgodovini omejevala bolj strateški sprejem mobilnih rešitev s strani podjetij.

Z uporabo nove Nokia E51 in ostalih naprav iz palete Nokia Eseries, ki delujejo v dvojnem načinu in podpirajo širokopasovno mobilno in brezžično LAN (WLAN) povezljivost, lahko tako uporabniki na primer doživijo zmogljivost ene naprave, s katero lahko zadovoljijo vse svoje potrebe po osebni in poslovni komunikaciji ter obenem okusijo prednosti enotnih fiksnih in mobilnih komunikacij. Naprave Nokia Eseries, kot so Nokia E51, Nokia E61i, Nokia E65 in Nokia E90 Communicator, so optimizirane za celostno vključevanje v sisteme poslovne telefonije s pomočjo enotnih komunikacijskih rešitev Nokia Mobile Unified Communications, kot sta Nokia Intellisync Call Connect za sisteme Cisco in Nokia Intellisync Call Connect za sisteme Alcatel. Te rešitve uporabnikom omogočajo okusiti prednosti upravljanja z vsemi svojimi komunikacijami - vključno z funkcijami namiznih telefonov, kot so klicanje internih številk, zadržanje in prenos klica ter konferenčni klici - iz ene same mobilne naprave. Te rešitve mobilnim uporabnikom omogočajo izkoristiti prednosti čim manjših stroškov preko preusmeritev s pomočjo podjetja PBX, preko katerega lahko za klice uporabljajo omrežja WLAN ter tako zmanjšajo skupne stroške mesečnih klicev in mednarodnih tarif.

Nokia E51 je del portfelja naprav Nokia Eseries, ki so optimizirane za poslovanje in ki podpirajo mobilne strategije podjetij preko zaščite njihovih investicij v mobilnost zaposlenih. Nokia E51 se pridružuje modelom Nokia E90 Communicator, Nokia E61i in Nokia E65 ter poslovnim uporabnikom omogoča da sodelujejo, komunicirajo in poslujejo iz svojih pisarn ali ob delu od doma ali na poti - in jim obenem pomaga ohranjati stik z zasebnim življenjem.

Kombinacija naprav Nokia Eseries, mobilne platforme Nokia Intellisync in enotnih komunikacijskih rešitev Nokia Mobile Unified Communications bistveno povečuje potencial podjetij za doseganje novih nivojev produktivnosti in konkurenčne prednosti. Mobilnim operaterjem, ponudnikom storitev in sistemskim integratorjem pa ponuja priložnost za razširitev števila naročnikov in povečanje sprejemanja tehnologije.

Ob tem, da je Nokia vodilni proizvajalec glasovnih rešitev, je podjetje končnim uporabnikom in podjetjem vseh velikosti še nadalje širilo razpon svoje storitve za prejem elektronske pošte na mobilnih telefonih preko programske opreme Nokia Intellisync Mobile Suite. Trenutno več kot 40 operaterjev po celem svetu uporablja Nokia Intellisync Mobile Suite, s katero svojim strankam omogočajo rešitve elektronske pošte. Na storitev je naročenih več kot 3,6 milijona uporabnikov. Nokia Intellisync Mobile Suite omogoča različne načine uporabe - za požarnim zidom, gostovanje ali prosto za vse - s katerimi izpolnjuje različne poslovne potrebe.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki