marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Glasbeni mobilnik ima že skoraj vsak deseti uporabnik


16.01.2007
Objavil: Dare Gliha

Zadnje poročilo družbe Telephia je razkrilo, da ima v ZDA že 23,5 milijona uporabnikov mobilnik z vgrajenim predvajalnikom glasbe. To število se je povečalo za petkrat glede na leto 2005 in za skoraj 20 odstotkov glede na tretje četrtletje leta 2006.

Velika večina uporabnikov si je glasbo naložila preko računalnika, le majhen odstotek pa preko ponudnikov mobilne glasbe. V tretjem četrtletju 2006 se je za take vrsto pretoka odločilo le okoli 8,5 odstotka uporabnikov. "Za prenos glasbe preko OTA (music over the air) je še zelo zgodaj, ravno tako pa ponudniki ponavadi pretiravajo s cenami," je dejal Kevin Burden, predstavnik mobilnega oddelka Telephie. Lani so za oglaševanje OTA ponudniki porabili 234,3 milijona ameriških dolarjev, kar znaša kar 6,7 odstotka celotnega denarja namenjenega oglaševanju.

Mobilniki z vgrajenim predvajalnikom glasbe so na ameriškem trgu prisotni že več kot dve leti, do sedaj pa so se znatno povečale predvsem njihove pomnilniške kapacitete, kompatibilnost ter kvaliteta zvoka. Skoraj vsi večji proizvajalci imajo v svojem prodajnem programu take mobilnike. Najbolj oglaševan je bil LG Chocolate (VX8500), med uporabniki pa so priljubljeni še Motorola RAZR V3m in V3i, Motorola E815, LG VX8100 in Sony Ericsso Z525.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki