marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

slikaApple iPhone 13 bo ohranil trenutno obliko, a bo debelejši in z manjšo zarezo
11.01.2021

Na spletu se že pojavljajo prve govorice o novi generaciji iPhonov 13. Prve informacije o novi generaciji namigujejo, da bosta dva Pro modela imela 120 Hz OLED zaslon, ki ga bo proizvajal Samsung.

slikaTudi OnePlus s fitnes zapestnico
08.01.2021

OnePlus je potrdil, da bodo v letošnjem letu predstavili lastno pametno uro. Sej pa so se pojavile nove govorice, da bodo pri podjetju poleg ure v prvečm četrtletju predstavili tudi fitnes zapestnico, s kateri želijo konkurirati izredno popularni Xiaomijevi Mi Band.

slikaNova galaksija že 14. januarja
06.01.2021

Samsung bo novo serijo Galaxy S21 predstavil prej, kot ponavadi. Nov video, ki so ga lansirali so poimenovali "A new Galaxy awaits", v pol minute pa prikažejo oblike vseh dosedanjih mobilnikov te serije.

članki

Gionee namestil trojanca na več kot 20 milijonov mobilnikov


07.12.2020
Objavil: Dare Gliha

Kitajsko sodišče je objavilo sodbo v primeru domačega proizvajalca pametnih telefonov Gionee. Dosodili so, da je Gionee brez vednosti uporabnikov namestil trojanskega konja na več kot 20 milijonov mobilnikov. S tem so želeli pridobiti denarno korist iz naslova neželenih oglasov in drugih zlonamernih aktivnosti.

Trojanskega konja imenovanega Dark Horse je na mobilnike namestilo hčerinsko podjetje Shenzhen Zhipu Technology Co. Ltd. in sicer preko posodobitve aplikacije "Story Lock Screen". Prve okužene naprave so našli že decembra 2018, podjetje pa je prakso nadaljevalo vse do oktobra 2019. S tem naj bi zaslužili preko 4,2 milijona dolarjev.

Kot odgovorne osebe za nelegalno početje je sodišče spoznalo Xu Lija, Zhu Yinga, Jia Zhengqianga in Pan Qija, vsak izmed njih pa je obsojen na 3 do 3,5 leta zapora ter skupno globo 30.000 dolarjev (200.000 CNY).

Očitno je pri nakupu poceni kitajskih pametnih mobilnikov potrebno biti previden, saj je tovrstna praksa pravzaprav del poslovnega načrta kar nekaj podjetij. Tako so bili podobnega ravnanja med drugim obtoženi tudi že pri Inficixu in Tecnu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki