marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

General Mobile, nov proizvajalec mobilnikov


15.03.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Družba General Mobile je relativno nova družba na trgu mobilnih telefonov, letos pa so na CeBIT-u predstavili 7 novih modelov mobilnih telefonov. Nekateri izmed omenjenih mobilnih telefonov so že na voljo pri nemških operaterjih, nekateri pa bodo kmalu.

Novi mobilniki, katere so predstavili na sejmu CeBIT, se ne ponašajo z najnovejšo tehnologijo in najkvalitetnejšimi materiali, so pa cenovno ugodni in ponujajo alternativno izbiro navadnim mobilnikom, saj ponujajo nekatere posebne funkcije in novosti. Tako večina mobilnikov družbe General Mobile ponuja možnost hkratne uporabe dveh SIM kartic istočasno v enem mobilnem telefonu, saj imajo vgrajena dva ločena radijska dela. Kar nekaj mobilnikov družbe General Mobile pa ponuja tudi 2 vgrajeni bluetooth vezji, sicer ne vem zakaj, vendar škoditi ne more.

Družba General Mobile je predstavila tudi dve novosti, katere bi si želeli tudi vidnejši izdelovalci mobilnih telefonov. Na trg bodo v kratkem ponudili video očala, katera se povežejo z mobilnikom in uporabniku prikazujejo zaslonsko sliko, uporabniku pa se zdi, kot bi gledal v 17 palčni monitor. Slika je res nekoliko zrnata, a novost je dobrodošla in ogled filma na mobilnem telefonu bo dobil nove razsežnosti. Druga novost pa je GSM ura, ki sliši na ime GM500 in deluje kot samostojen mobilni telefon ter ponuja vse standardne funkcije le-tega.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki