Nokia N93, je bil premierno predvajan na spletnem središču Nokia Nseries Studio. Nokia Nseries Studio je spletna mobilna filmska skupnost, kjer lahko ustvarjalci pokažejo svoje mobilne filme." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple načrtuje za leto 2022 celotno linijo iPhonov s podporo 5G
02.08.2021

Lani je Apple predstavil svojo prvo telefonsko serijo, ki podpira 5G in smiselno je, da se ta trend prenese na njegove prihodnje modele. Nikkei Asia poroča, da bo celotna linija iPhonov prihodnje leto imela podporo za 5G, vključno s preoblikovanim najcenejšim iPhonom SE.

slikaTM Roh: Odprlo se bo novo poglavje inovacij pametnih telefonov
30.07.2021

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za mobilne komunikacije Samsung Electronics, je v svojem zadnjem javnem nagovoru napovedal, kaj lahko pričakujemo od prihajajočega Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold dogodka, ki bo potekal 11. avgusta ob 16. uri.

slikaApple iPhone 13 naj bi podpiral polnjenje s 25 W
28.07.2021

Zadnje govorice o seriji iPhone 13 so orientirane hitrosti polnjenja telefonov. Poročilo podjetja MyDrivers tako navaja "tuje medije", ki so prek partnerjev v dobavni verigi izvedeli, da Apple povečuje hitrost polnjenja baterij nekaterih modelov iPhone 13.

slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

članki

Nov film Garryja Oldmana v Nokia Nseries Studiu


26.08.2006
Objavil: Thomas Bergant

Najnovejši kratki film z naslovom »Donut« večkrat nagrajenega igralca Garyja Oldmana, ki je bil posnet s kamkorderjem Nokia N93, je bil premierno predvajan na spletnem središču Nokia Nseries Studio. Nokia Nseries Studio je spletna mobilna filmska skupnost, kjer lahko ustvarjalci pokažejo svoje mobilne filme.

Gary Oldman, režiser z nagrado BAFTA nagrajenega filma »Nil By Mouth« in zvezda filmov, kot sta Drakula in Harry Potter, je posnel kratek dve minutni igrani film s pomočjo mobilne naprave Nokia N93. Film predstavlja tako možnost snemanja v kakovosti kot DVD kot tudi možnost, ki nam jo daje kamera, da ujamemo in z drugimi delimo posebne trenutke vsakdanjega življenja.

Da bi opogumila in spodbudila ljudi, da posnetke, ki so jih ujeli z mobilnimi napravami, pokažejo tudi drugim, je Nokia ustvarila poseben »studio« (www.nokia.com/nseries/studio), kamor je mogoče naložite kratke filme prek računalnika ali mobilnega telefona. Stran je namenjena promociji mobilnega snemanja: navdih je mogoče najti v filmu Garryja Oldmana in stvaritvah drugih režiserjev iz vsega sveta.

Garry Oldman je ob premieri svojega filma dodal: »Mobilne video naprave, kot je Nokia N93, nam omogočajo, da ujamemo posebne trenutke v vsakdanjem življenju in jih delimo s celim svetom. V filmu »Donat« sem ujel enega teh čudovitih trenutkov, pograbil mobilnik v žepu, ga posnel in zdaj ga lahko delim z vami. Upam, da bo moj film spodbudil ljudi k snemanju in že se veselim prispevkov v Nokia Nseries Studiu.«

Nokia N93 ponuja kamero z ločljivostjo 3,2 milijona pik in z optiko Carl Zeiss, kakovost snemanja kot DVD in 3-kratno optično povečavo. Naprava omogoča shranjevanje do 90 minut videa v kakovosti kot DVD ali do 2500 visoko kvalitetnih fotografij, prikazovanje posnetkov neposredno na velikem TV zaslonu in nalaganje fotografij in videov v spletne dnevnike in albume. Film je sedaj mogoče narediti kar doma – s kvalitetnimi posnetki in urejanjem, ki ga omogoča priložena programska oprema Adobe Premiere Elements 2.0. Posnetke je mogoče shraniti na DVD.

Kot vse naprave Nokia tudi Nokia N93 ponuja vse značilne telefonske funkcije in ostale lastnosti pametnega telefona.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki