marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Garmin je vodilni v svetu cestnih GPS navigatorjev


23.03.2008
Objavil: Dare Gliha

Garmin je oznanil, da je vodilni v svetu pri prodaji prenosnih cestnih GPS navigatorjev, saj je prodal več osebnih navigacijskih naprav v letu 2007 kot katerikoli drug proizvajalec. Podatke raziskave je omogočilo podjetje Canalys, ki je vodilno neodvisno podjetje za raziskavo tehnološkega trga.

“Te številke potrjujejo naše združeno težko delo in obvezo do inovacij, vrednosti in zadovoljnih kupcev,” pravi Clive Taylor, marketing manager.

Garminova tržna prostranost je drugi večji razlog, da je Garmin vodilni v svetovnem merilu GPS navigacije, saj je od leta 1989 proizvedel 31 milijonov GPS naprav. Garmin je oznanil 3.18 milijard dolarjev prihodka v letu 2007, kar pomeni 79% rast v primerjavi z letom 2006. Na področju cestnih navigatorjev so zabeležili 115%, v navtiki 22% in v segmentu „outdoor” 19% rast. Trije neavtomobilski segmetni tvorijo več kot četrtino Garminovega celotnega prihodka v letu 2007.

“Garmin je dosegel prvo mesto na področju cestne navigacije v letu 2007 z dobrimi poslovnimi rezultati v Evropi, z več kot dvojnimi pošiljkami v primerjavi z letom 2006 in rastjo tržnega deleža, medtem ko je ostal vodilni na izredno naraščajočem ameriškem trgu. Ameriški trg je v svetovnem merilu v letu 2007 predstavljal 34.7%. Garmin je imel zavidanja vreden 47% delež v Ameriki v letu 2007, kjer se je trg početveril” pravi Chris Jones, Canalys podpredsednik in vodilni analitik.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki