marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Garmin je vodilni v svetu cestnih GPS navigatorjev


23.03.2008
Objavil: Dare Gliha

Garmin je oznanil, da je vodilni v svetu pri prodaji prenosnih cestnih GPS navigatorjev, saj je prodal več osebnih navigacijskih naprav v letu 2007 kot katerikoli drug proizvajalec. Podatke raziskave je omogočilo podjetje Canalys, ki je vodilno neodvisno podjetje za raziskavo tehnološkega trga.

“Te številke potrjujejo naše združeno težko delo in obvezo do inovacij, vrednosti in zadovoljnih kupcev,” pravi Clive Taylor, marketing manager.

Garminova tržna prostranost je drugi večji razlog, da je Garmin vodilni v svetovnem merilu GPS navigacije, saj je od leta 1989 proizvedel 31 milijonov GPS naprav. Garmin je oznanil 3.18 milijard dolarjev prihodka v letu 2007, kar pomeni 79% rast v primerjavi z letom 2006. Na področju cestnih navigatorjev so zabeležili 115%, v navtiki 22% in v segmentu „outdoor” 19% rast. Trije neavtomobilski segmetni tvorijo več kot četrtino Garminovega celotnega prihodka v letu 2007.

“Garmin je dosegel prvo mesto na področju cestne navigacije v letu 2007 z dobrimi poslovnimi rezultati v Evropi, z več kot dvojnimi pošiljkami v primerjavi z letom 2006 in rastjo tržnega deleža, medtem ko je ostal vodilni na izredno naraščajočem ameriškem trgu. Ameriški trg je v svetovnem merilu v letu 2007 predstavljal 34.7%. Garmin je imel zavidanja vreden 47% delež v Ameriki v letu 2007, kjer se je trg početveril” pravi Chris Jones, Canalys podpredsednik in vodilni analitik.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki