marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Garmin predstavil navigacijo za Mercedes-Benz konceptno vozilo


16.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Garmin Ltd je najavil prilagojeni vgrajeni navigacijski sistem za Mercedes-Benz konceptni S-Class Coupé, ki je predstavljen na Mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu v Nemčiji (12. – 22. septembra 2013).

Garmin navigacijska rešitev se odraža v naprednih ‘3D city models’ vključno z vodljivimi cestami, parki, rekami in zgradbami. Garmin nudi tako programsko kot tudi strojno opremo, ki je zasnovana na modularni K2 infozabavni platformi družbe. Mercedes-Benz konceptni avto bo na ogled na razstavnem prostoru Mercedes-Benz v “Festhalle”.

“Navdušeni smo, da je Mercedes-Benz izbral Garmin za zagotavljanje navigacijske tehnologije naslednje generacije za njihov Mercedes-Benz konceptni S-Class Coupé na IAA,” je dejal Matt Munn, Garmin managing director automotive OEM. “Biti del prihodnje vizije premium avtomobilske blagovne znamke kot je Mercedes-Benz je dokaz, da ima Garmin vodilni položaj v navigacijskem prostoru in naše inovativne tehnologije za upravljanje informacijskih ter zabavnih komponent v avtomobilih.”

Garmin navigacijska grafika je popolnoma prilagojena oblikovanju Mercedes-Benz konceptnega avta. Sistem odlikujejo ‘3D city models”, vključno z znamenitostmi, cestami, mostovi, predori in drugimi vsebinami. Garmin navigacijsko jedro naslednje generacije ponuja vodilne algoritme za usmerjanje.

Garmin informacijsko zabavni sistem za Mercedes-Benz konceptni avto dopolnjuje enako različico K2 strojne platforme in navigacijskega jedra, ki ga bo Garmin razkril na CES 2013. Inovativno K2 platformo je oblikoval in razvil Garmin oddelek za razvoj OEM naprav, je popolnoma prilagodljiva in predstavlja informacijski zabavni sistem ter navigacijsko rešitev za raznolike potrebe katerega koli proizvajalca avtomobilov.

V aprilu 2013 je Garmin napovedal, da je Daimler AG izbral Garmin za globalnega navigacijskega dobavitelja za prihodnje modele Mercedes-Benz. Garmin nagrajena navigacija bo v celoti vgrajena v Mercedes-Benz informacijsko zabavne sisteme v naslednjih letih.

Garmin oddelek za razvoj OEM naprav uporablja dolgoletne izkušnje v razvoju uporabniških vmesnikov in strojne opreme za avtomobilsko, letalsko in pomorsko industrijo. Bogate izkušnje uporablja za razvoj napredne avtomobilske navigacije, telemetričnih rešitev in informacijsko zabavnih sistemov ter jih povezuje v sisteme. Garmin širok nabor avtomobilske elektronike vsebuje informacijsko zabavne sisteme, telematiko, navigacijsko programsko opremo, storitve, vezane na lokacijo in povezane prenosne navigacijske sisteme. Garmin ima specializirane OEM razvojne pisarne za avtomobilsko industrijo v Združenih državah, Evropi in Aziji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki