marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Garmin najavlja Volvo Penta Glass Cockpit System


05.08.2013
Objavil: Dare Gliha

Garmin je v sodelovanju z AB Volvo Penta premierno najavil Volvo Penta Glass Cockpit System, integrirano multifunkcijsko rešitev za Volvo Penta motorje in krmilne sisteme. Z Garminovim zanesljivim in uporabniku prijaznim vmesnikom povezanim z najbolj centralnim upravljanjem in varnostnimi informacijami s strani Volvo Penta, je Volvo Penta Glass Cockpit System najboljša rešitev za Volvo Penta pogonski sistem.

“Garmin in Volvo se ponašata z bogato zgodovino zagotavljanja inovativnih, uporabnih in zanesljivih produktov in to je očitno tudi pri novem Volvo Penta Glass Cockpit System,” je povedal Dan Bartel, Garmin podpredsednik svetovne prodaje. “Ta serija produktov v popolnoma integriranem sistemu našim kupcem nudi uporabniško enostavnost in zanesljivost s strani Garmina ter enostavno in varno upravljanje plovila s strani Volvo Penta, kar zagotavlja prijetnejšo navtično izkušnjo.”

“Volvo Penta s ponosom predstavlja Volvo Penta Glass Cockpit System, revolucijo v zasnovi voznikovega okolja v navezi z Garminom,” je povedal Stefan Carlsson, predsednik Volvo Penta za Evropo. “Napredne integrirane funkcije uporabnikom omogočajo enostavno, varno ter udobno upravljanje plovil”.

Na voljo v izvedbi z 8, 12 ali 15 palčnim večfunkcijskim zaslonom ali 15, 17 ali 19 palčnim zaslonom s pripadajočo ˝black box˝procesno enoto, daljinskim upravljalcem in samostojnim bralnikom SD kartic, je Volvo Penta Glass Cockpit System vsestranski za montažo na poljubni barki in lokaciji. Volvo Penta Glass Cockpit System je narejen v popolnoma steklenem plosko vgradnem dizajnu serije Garmin GPSMAP 8000 in vključuje Volvo Penta uporabniški vmesnik za upravljanje s plovilom – ang. Engine Vessel Control (EVC), unikatna Volvo Penta elektronska platforma. Gre za nadgradnjo Garmin GPSMAP 8000 serije, katera nudi napredne navigacijske rešitve in skrbi za povezavo z motorji prek komunikacijskih vmesnikov NMEA 2000 in NMEA.

Z EVC opcijami kot so avtopilot, ˝Interceptors˝, ˝Powertrim Assist˝ in ˝Dynamic Positioning˝ integriranimi v zaslon, lahko le-te upravljate in nadzirate na zaslonu ali z uporabo Volvo Penta komandnega pulta. Avtopilot je vgrajen v zaslon in ga lahko upravljate s pomočjo zaslona ali krmilne ročice. S popolnoma funkcionalno in uporabniško nastavljivimi opcijami uporabnik lahko sam določi, kateri podatki so zanj najbolj pomembni, da so prikazani in dosegljivi. Z vse v enem integriranim sistemom proizvajalca Garmin in Volvo Penta nudita izdelovalcem plovil, prodajalcem in končnim uporabnikom enostavno rešitev, ki naredi plovno izkušnjo lažjo, bolj priročno in prijetno.

Volvo Penta Glass Cockpit System bodo ekskluzivno prodajali v Volvo Penta prodajni mreži, medtem ko dodatne združljive naprave, kot so radar, sonar in drugi dodatke lahko dobite tudi pri prodajalcih Garmin naprav in opreme. Volvo Penta Glass Cockpit System bo na voljo v zadnjem četrtletju 2013. Za več informacij o Volvo Pent Glass Cockpit System, obiščite www.volvopenta.com.

Garmin, navtični segment je vodilni ponudnik opreme za navigacijo in komunikacijo na drobno ter OEM stranke. Garmin vključuje industrijsko najbolj prefinjeno paleto navtičnih ploterjev, multi -funkcijskih zaslonov na dotik, sonarjev visoke ločljivosti, radarjev, avtopilotov ter proizvodov in storitev, ki so znani po inovacijah, zanesljivosti in preprosti uporabi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki