marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

GARMIN na tradicionalnem srečanju predstavil novosti za leto 2012


08.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Geoset, ekskluzivni zastopnik prodajnega programa GARMIN za Slovenijo, je danes v prostorih hotela Mons pripravilo tradicionalno srečanje z mediji. Predstavili so dosežke preteklega leta, novosti na področju cestne navigacije, razvoj kartografije, napredek na področju ročnih GPS in navtičnih naprav ter prihodnje projekte. Pozornost so namenili tudi rezultatom prvega slovenskega tekmovalnega portala Garmin izziv in Mercator izziv.

Geoset, d.o.o., vodilno podjetje na področju navigacijskih naprav, je na današnjem srečanju predstavilo poslovne rezultate za leto 2011. Pričakovan promet 4 milijone evrov so dosegli že v začetku decembra. Podjetje beleži rast prodaje v vseh segmentih, največji na področju navtike, zahvaljujoč tudi sodelovanju z slovenskima izdelovalcema plovil Elan in Seaway group. V letošnjem letu so tako kot v letih poprej prodali največ cestnih navigacijskih naprav, sledijo fitnes, navtične in ročne. Geoset tako ostaja še naprej vodilno podjetje na področju navigacijskih naprav v Sloveniji, kar je tudi dolgoročni cilj družbe. V Sloveniji letos beležijo že preko 160 tisoč uporabnikov Garmin naprav.

Za prihajajoče leto podjetje napoveduje prisotnost na širšem trgu uporabe GPS naprav. Že v letošnjem letu so predstavili naprave za različne vrste sledenja (Astro, GTU 10, nüLink! 2390). Na voljo so različne aplikacije in dodatki (ANT+ adapter za iPhone) za pametne telefone. V začetku prihodnjega leta bo na voljo prenovljena celotna serija cestnih naprav (nüvi 24x5, nüvi 25x5 in nüvi 34xx), napovedane so nove naprave za šport (Forerunner 910 in Vector – senzor moči).

Strategija podjetja tudi v prihodnjem delovanju sledi željam množice uporabnikov, katerim želijo približati in kar najbolje prilagoditi široko paleto GPS naprav in rešitev. Garmin športne navdušence združuje tudi preko portala Garmin Connect, ki deluje na globalni ravni in je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Na portalu je registriranih že več kot 2 milijona članov, beležijo pa mesečno rast v višini 70.000 članov. Na spletni strani je naloženih že več kot 110 milijonov aktivnosti. Predstavljeni so bili tudi rezultati prvega slovenskega tekmovalnega portala Garmin izziv, spletne družabne platforme, ki služi interakciji med rekreativci, športnimi navdušenci in člani Garmin ekipe. Med slednjimi lahko opazimo številne znane obraze iz sveta športa: Miro Kregar, Matic Romšak, Anica Živko, Miran Stanovnik, članice kluba Polet Garmin, Anže Šenk, Nejc Žnidarčič, Nejc Kuhar, kontinentalna moška kolesarska ekipa Zheroquadro Radenska, Lili Drčar in Slovenska biatlonska reprezentanca.

Jure Mohorič, direktor podjetja Geoset: »V tekočem letu smo popestrili našo celostno ponudbo in dosegli pričakovane poslovne rezultate. Spektru naših storitev namenjamo vse večji pomen, veliko pozornosti pa usmerjamo tudi GPS fitnes napravam, saj se teh poslužuje vedno več ljubiteljev športa. Poenotili smo tudi dodatno opremo za ročne naprave, kot so USB priklopi in nosilci, saj želimo našim uporabnikom kar najbolj poenostaviti uporabo. V prihodnje načrtujemo prodor na OEM avtomobilski trg, nadaljnji razvoj aplikacij za naše uporabnike ter povezovanje naprav in omrežji.«

Novinarske konference Geoset se je udeležila tudi gostja iz podjetja Mercator d.d. Mateja Funtek Derča, ki je pozornost namenila predvsem Mercator izzivu: »Mercator izziv – tečemo za dober namen je bistvo generalnega sponzorstva Ljubljanskega maratona. Želeli smo povezati družbeno odgovorne vidike, aktivirati širšo rekreativno javnost ter zagotavljati podporo pri doseganju ciljev. V Mercator izzivu smo tekli za zdravje in dober namen, zbrana sredstva pa smo podarili v humanitarne namene. S to akcijo in tekaškimi aktivnostmi nadaljujemo tudi po koncu maratona, hkrati pa se pripravljamo na 17. Ljubljanski maraton.«

Vrhunsko kvaliteto Garmin naprav dokazuje tudi priljubljenost le-teh med znanimi slovenskimi športniki, kot so motociklist Miran Stanovnik, ultramaratonec Miro Kregar, kajakaš Nejc Žnidarčič, Gorazd Penko s članicami kolesarskega kluba Polet Garmin, tekaška trenerka Anica Živko, triatlonec Matic Romšak, turni smučar Anže Šenk, polfinalisti nogometnega pokala Hervis in člani NK Garmin Šenčur, ki so bili tudi gostje letošnjega srečanja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki