marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHonor potrdil partnerstvo z Mediatekom, Qualcommom, Intelom in AMD
27.01.2021

Honor je pred kratkim predstavil pametni telefon V40 5G in s tem označil nov začetek podjetja na samostojni poti, izven okrilja Huaweija. Po najavi je izvršni direktor George Zhao sporočil, da je njegova ekipa podpisala partnerstvo z večjimi proizvajalci čipov, med katere spadata MediaTek in Qualcomm.

slikaLG razmišlja o prodaji oddelka mobilne telefonije
25.01.2021

Že nekaj časa se na naslovnicah časnikov pojavljajo novice o nameri, da LG zapusti trg mobilnih telefonov. V igri je bilo že kar nekaj scenarijev, zadnje novice pa nakazujejo, da se LG o prodaji pogovarja z vietnamskim konglomeratom Vingroup Co.

TelekomTelekom Slovenije vzpostavil prvo mobilno gostovanje 5G
23.01.2021

Potem ko je Telekom Slovenije v lanskem letu vzpostavil prvo nacionalno omrežje pete mobilne generacije (5G), je odslej mobilnim naročnikom na voljo tudi prvo mobilno gostovanje 5G. Tako lahko naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije že gostujejo v omrežju 5G avstrijskega operaterja Hutchison Drei Austria.

slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

članki

GARMIN na tradicionalnem srečanju predstavil novosti za leto 2012


08.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Geoset, ekskluzivni zastopnik prodajnega programa GARMIN za Slovenijo, je danes v prostorih hotela Mons pripravilo tradicionalno srečanje z mediji. Predstavili so dosežke preteklega leta, novosti na področju cestne navigacije, razvoj kartografije, napredek na področju ročnih GPS in navtičnih naprav ter prihodnje projekte. Pozornost so namenili tudi rezultatom prvega slovenskega tekmovalnega portala Garmin izziv in Mercator izziv.

Geoset, d.o.o., vodilno podjetje na področju navigacijskih naprav, je na današnjem srečanju predstavilo poslovne rezultate za leto 2011. Pričakovan promet 4 milijone evrov so dosegli že v začetku decembra. Podjetje beleži rast prodaje v vseh segmentih, največji na področju navtike, zahvaljujoč tudi sodelovanju z slovenskima izdelovalcema plovil Elan in Seaway group. V letošnjem letu so tako kot v letih poprej prodali največ cestnih navigacijskih naprav, sledijo fitnes, navtične in ročne. Geoset tako ostaja še naprej vodilno podjetje na področju navigacijskih naprav v Sloveniji, kar je tudi dolgoročni cilj družbe. V Sloveniji letos beležijo že preko 160 tisoč uporabnikov Garmin naprav.

Za prihajajoče leto podjetje napoveduje prisotnost na širšem trgu uporabe GPS naprav. Že v letošnjem letu so predstavili naprave za različne vrste sledenja (Astro, GTU 10, nüLink! 2390). Na voljo so različne aplikacije in dodatki (ANT+ adapter za iPhone) za pametne telefone. V začetku prihodnjega leta bo na voljo prenovljena celotna serija cestnih naprav (nüvi 24x5, nüvi 25x5 in nüvi 34xx), napovedane so nove naprave za šport (Forerunner 910 in Vector – senzor moči).

Strategija podjetja tudi v prihodnjem delovanju sledi željam množice uporabnikov, katerim želijo približati in kar najbolje prilagoditi široko paleto GPS naprav in rešitev. Garmin športne navdušence združuje tudi preko portala Garmin Connect, ki deluje na globalni ravni in je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Na portalu je registriranih že več kot 2 milijona članov, beležijo pa mesečno rast v višini 70.000 članov. Na spletni strani je naloženih že več kot 110 milijonov aktivnosti. Predstavljeni so bili tudi rezultati prvega slovenskega tekmovalnega portala Garmin izziv, spletne družabne platforme, ki služi interakciji med rekreativci, športnimi navdušenci in člani Garmin ekipe. Med slednjimi lahko opazimo številne znane obraze iz sveta športa: Miro Kregar, Matic Romšak, Anica Živko, Miran Stanovnik, članice kluba Polet Garmin, Anže Šenk, Nejc Žnidarčič, Nejc Kuhar, kontinentalna moška kolesarska ekipa Zheroquadro Radenska, Lili Drčar in Slovenska biatlonska reprezentanca.

Jure Mohorič, direktor podjetja Geoset: »V tekočem letu smo popestrili našo celostno ponudbo in dosegli pričakovane poslovne rezultate. Spektru naših storitev namenjamo vse večji pomen, veliko pozornosti pa usmerjamo tudi GPS fitnes napravam, saj se teh poslužuje vedno več ljubiteljev športa. Poenotili smo tudi dodatno opremo za ročne naprave, kot so USB priklopi in nosilci, saj želimo našim uporabnikom kar najbolj poenostaviti uporabo. V prihodnje načrtujemo prodor na OEM avtomobilski trg, nadaljnji razvoj aplikacij za naše uporabnike ter povezovanje naprav in omrežji.«

Novinarske konference Geoset se je udeležila tudi gostja iz podjetja Mercator d.d. Mateja Funtek Derča, ki je pozornost namenila predvsem Mercator izzivu: »Mercator izziv – tečemo za dober namen je bistvo generalnega sponzorstva Ljubljanskega maratona. Želeli smo povezati družbeno odgovorne vidike, aktivirati širšo rekreativno javnost ter zagotavljati podporo pri doseganju ciljev. V Mercator izzivu smo tekli za zdravje in dober namen, zbrana sredstva pa smo podarili v humanitarne namene. S to akcijo in tekaškimi aktivnostmi nadaljujemo tudi po koncu maratona, hkrati pa se pripravljamo na 17. Ljubljanski maraton.«

Vrhunsko kvaliteto Garmin naprav dokazuje tudi priljubljenost le-teh med znanimi slovenskimi športniki, kot so motociklist Miran Stanovnik, ultramaratonec Miro Kregar, kajakaš Nejc Žnidarčič, Gorazd Penko s članicami kolesarskega kluba Polet Garmin, tekaška trenerka Anica Živko, triatlonec Matic Romšak, turni smučar Anže Šenk, polfinalisti nogometnega pokala Hervis in člani NK Garmin Šenčur, ki so bili tudi gostje letošnjega srečanja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki