marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Garmin za BlackBerry naprave


28.05.2008
Objavil: Marko Likar

Garmin je pred kratkim najavil njihov ''one-time-purchase'' načrt za BlackBerry naprave. Dotični enkratni nakup v vrednosti 99,99 USD je na voljo prebivalcem ZDA in bo uporabnikom omogočil neomejeno uporabo storitev.

Vsak nakup bo dodeljen specifični napravi in bo obveljal za njeno celotno življenjsko dobo, prenesti pa ga ne bo možno na drugo BlackBerry napravo. Uporabniki bodo v tem času lahko neomejeno koristili storitve kot so navigacija, informacije o prometu in zastojih, podatki o vremenu ter napovedi za prihodnje dni, tako kot tudi informacije o aktualnih cenah bencina na bližnjih bencinskih servisih. Garmin je mape za Severno Ameriko ustrezno prilagodil in jih še opremil z ustreznimi informacijami o hotelih, restavracijah, trgovinah in ostalimi zanimivimi točkami.

Navigacija se opravlja tako kot smo vajeni od Garmina. Po določitvi cilja se pot samodejno preračuna in prikazana nam je najboljša pot. Sprotni napotki poskrbijo, da ne zgrešimo kakšnega zavoja, v primeru da pa pride do takšne situacije, se takoj preračuna nova pot.

Najzanimivejša nova storitev je informacija o bencinskih servisih, kjer so uporabniku ponujene informacije o najbližjih črpalkah. Uporabnik lahko izve, kako se imenuje bencinski servis, kolikšna je oddaljenost, kakšna goriva so na voljo in seveda kakšna je aktualna cena na dotičnem servisu.

Uporabniki lahko kupijo programsko opremo prek svetovnega spleta, žal pa je ni na voljo za uporabnike na evropskem trgu. Prav tako ni znano, ali se bo to v prihodnje spremenilo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki