marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Garmin za BlackBerry naprave


28.05.2008
Objavil: Marko Likar

Garmin je pred kratkim najavil njihov ''one-time-purchase'' načrt za BlackBerry naprave. Dotični enkratni nakup v vrednosti 99,99 USD je na voljo prebivalcem ZDA in bo uporabnikom omogočil neomejeno uporabo storitev.

Vsak nakup bo dodeljen specifični napravi in bo obveljal za njeno celotno življenjsko dobo, prenesti pa ga ne bo možno na drugo BlackBerry napravo. Uporabniki bodo v tem času lahko neomejeno koristili storitve kot so navigacija, informacije o prometu in zastojih, podatki o vremenu ter napovedi za prihodnje dni, tako kot tudi informacije o aktualnih cenah bencina na bližnjih bencinskih servisih. Garmin je mape za Severno Ameriko ustrezno prilagodil in jih še opremil z ustreznimi informacijami o hotelih, restavracijah, trgovinah in ostalimi zanimivimi točkami.

Navigacija se opravlja tako kot smo vajeni od Garmina. Po določitvi cilja se pot samodejno preračuna in prikazana nam je najboljša pot. Sprotni napotki poskrbijo, da ne zgrešimo kakšnega zavoja, v primeru da pa pride do takšne situacije, se takoj preračuna nova pot.

Najzanimivejša nova storitev je informacija o bencinskih servisih, kjer so uporabniku ponujene informacije o najbližjih črpalkah. Uporabnik lahko izve, kako se imenuje bencinski servis, kolikšna je oddaljenost, kakšna goriva so na voljo in seveda kakšna je aktualna cena na dotičnem servisu.

Uporabniki lahko kupijo programsko opremo prek svetovnega spleta, žal pa je ni na voljo za uporabnike na evropskem trgu. Prav tako ni znano, ali se bo to v prihodnje spremenilo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki