marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Galaxy Zippo


01.04.2017
Objavil: Thomas Bergant

Po uradni predstavitvi Samsungovega Galaxyja S8 – saj ne, da za večino lastnosti ne bi vedeli že prej – je marsikdo ostal razočaran glede velikosti baterije. Ampak korejsko podjetje je pravega aduta ob vsem pompu z osmico še skrivalo in ga uspelo v tajnosti zadržati vse do današnjega razkritja. Odgovor na debakel z gorečim Note7 je namreč prvi telefon na notranje izgorevanje, Galaxy Zippo.

Samsung je to veliko novost razvil skupaj z ameriškim proizvajalcem legendarnih vžigalnikov. Galaxy Zippo nima baterije, ampak deluje na enako gorivo kot omenjeni vžigalniki. To pomeni, da ga bo mogoče enostavno napolniti, ko bo energije začelo zmanjkovati. Klasična 355 ml doza naj bi zagotavljala vsaj dvodnevno delovanje.
V Samsungu so inspiracijo za to inovacijo dobili prav tedaj, ko so se začeli vnemati prvi primerki modela Note7. »Če že gori, naj gori z namenom,« je poudaril prvi mož oddelka za mobilne naprave v korejskem podjetju DJ Koh. Novi model je opisal kot idealen za vse, ki nočejo imeti opravka z nepredvidljivo kemijo in hočejo biti neodvisni od električnih vtičnic in kablov. Tako je Galaxy Zippo tudi prvi telefon, ki sploh nima nikakršnega priključka za kabel, kar menda sicer v prihodnje načrtuje tudi Apple, a je za zdaj odstranil zgolj izhod za slušalke, ki pa ga Samsungov novinec ima.

Razvijalci telefona so klasično gorenje bencina izkoristili tudi za funkcionalnost, ki jo od proizvajalca vžigalnikom pričakujemo. Telefon ima na zadnji strani namesto merilnika srčnega utripa – vžigalnik. »Prepričani smo, da bodo to lastnost cenili milijoni uporabnikov po vsem svetu, ki se dnevno predajajo nikotinskim užitkom. Zdaj bodo lahko tudi učinkovito združili prijetno s koristnim, saj bodo tudi med kajenjem povezani v najsodobnejša omrežja,« je še pristavil Koh.

Poleg tega je naveza Samsung-Zippo k sodelovanju pritegnila še eno kultno ameriško znamko. Skupaj s proizvajalcem motociklov Harley-Davidson so namreč izdelali posebno, omejeno serijo za privržence vetra v laseh s klasičnim motorističnim motivom, za kakršnega je bilo doslej treba poseči po ovitku. Odveč je poudarjati, da je Galaxy Zippo vodotesen in primeren za kampiranje in drugo ne najbolj nežno ravnanje.

V Samsungu napovedujejo, da bo telefon dosegljiv še pred poletjem, cena običajne različice bo enaka kot za Galaxy S8, torej 800 evrov, posebna izdaja Harley-Davidson pa bo 200 evrov dražja in bo tako stala okroglega tisočaka.

Dodano 2. aprila 2017:
Kot ste verjetno že ugotovili, gre za prvoaprilsko novičko ;).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki