marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

slikaApple ustavil proizvodnjo zaslonov OLED družbe BOE za iPhone 13
09.05.2022

Novo poročilo trdi, da je proizvodnja zaslona OLED za iPhone 13 v podjetju BOE od februarja ustavljena. Po navedbah korejskega časopisa The Elec je bila zasnova širine vezja spremenjena brez predhodnega dovoljenja, zato je Apple svojemu partnerju naročil, naj ustavi proizvodnjo.

članki

Samsung z Galaxy Z Flip3 prejel nagrado iF Design Awards 2022


21.04.2022
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics je na prestižnem nemškem mednarodnem oblikovalskem tekmovanju International Forum (iF) Design Award 2022 skupno prejela 71 nagrad. Med drugim je Samsung Electronics prejel zlato nagrado za mobilni telefon Galaxy Z Flip3 5G. Letos je Samsung prejel največ nagrad med 11.000 prijavljenimi izdelki iz 57 držav.

Nagrada iF Design Award, ki se je pričela podeljevati leta 1953 kot Die Gute Industrieform e.V., med drugim izvaja celovite ocene razlikovanja in vpliva v skupno devetih kategorijah; izdelek, embalaža, komunikacija, profesionalni koncept, notranja arhitektura, arhitektura, oblikovanje storitev, uporabniška izkušnja (UX) in uporabniški vmesnik (UI).

»Pomembno je, da oblikovanje povezuje spreminjajoče se vrednote z inovativnimi tehnologijami. Zavezani smo, da bomo ponudili smiselno izkušnjo, ki izpolnjuje različne zahteve strank in hkrati izboljšuje kakovost našega življenja,« je dejal Jinsoo Kim, izvršni podpredsednik Centra za korporativno oblikovanje v družbi Samsung Electronics.

Galaxy Z Flip3 je bil nagrajen zaradi svoje ikonične in kompaktne zasnove, ki je opremljena z vrhunskimi funkcijami in ekskluzivnimi izkušnjami s prepogibanjem, ki zagotavlja resnično osebno izkušnjo pametnega telefona. Z edinstveno obliko Galaxy Z Flip3 lahko uporabniki uživajo v popolni izkušnji pametnega telefona, ko je razvit, in v žepni zasnovi, ko je prepognjen na polovico. Oblika ni izpopolnjena le z zagotavljanjem velikega pokrivnega zaslona, temveč tudi povečuje uporabnost, saj uporabnikom omogoča pregledovanje obvestil in zajemanje hitrih fotografij tudi, ko je zložen.

Samsung Electronics je s svojimi dizajni, ki so bili na natečaju iF Design Award 2022 priznani v vseh kategorijah, vključno z izdelki in uporabniškimi vmesniki, prejel največ nagrad - skupaj 71.

Za oblikovalsko odličnost sta bila nagrajena tudi novi vmesnik pametnih telefonov Galaxy One UI 4, ki uporabnikom omogoča prilagajanje naprav, in Galaxy Upcycling at Home, ki uporabnikom omogoča gradnjo pametnega doma z recikliranjem neuporabljenih telefonov Galaxy v naprave Home IoT.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki