marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

slikaQualcomm najavil Snapdragon 7+ Gen 3
04.04.2024

Qualcomm je najavil svoj najnovejši čipovski nabor, Snapdragon 7+ Gen 3. Platforma je evolucija Snapdragona 7 Gen 3, ki si z vodilno serijo 8 deli eno glavno jedro Cortex-X4 za procesor in zmožnosti umetne inteligence na napravi.

članki

Galaxy Watch dobiva opozorilo o nerednem srčnem ritmu


17.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung je sporočil, da je funkcija obveščanja o nerednem srčnem ritmu (IHRN) v aplikaciji Samsung Health Monitor pridobila dovoljenje ameriške agencije za zdravila FDA. Funkcija IHRN skupaj z obstoječo funkcijo elektrokardiograma (EKG) na zahtevo v aplikaciji proaktivno spremlja srčni ritem, ki kaže na atrijsko fibrilacijo (AFib) in to kar z zapestja.

"Z veseljem objavljamo, da je FDA odobrila obveščanje o nerednem srčnem ritmu, ki je namenjeno pomoči milijonom ljudem po vsem svetu, ki se morda ne zavedajo morebitnega tveganja za srce," je dejal Hon Pak, podpredsednik in vodja skupine za digitalno zdravje, MX Business pri podjetju Samsung Electronics. "To je še en primer, da Samsung daje prednost proaktivnim varnostnim rešitvam in uporabnikom omogoča celovitejše razumevanje njihovega srca in ožilja ter splošnega zdravja."

Bolezni srca in ožilja so še vedno eden glavnih vzrokov smrti na svetu. Vrsta aritmije AFib pa velja za opozorilni znak za večje srčno-žilne težave, ki lahko povečajo tveganje za kap, srčno popuščanje in druge srčno-žilne zaplete. Poleg tega so nekateri primeri AFib asimptomatski ali celo tihi, zaradi česar se ljudje ne zavedajo tveganja.

Zato ura Galaxy Watch ponuja orodja, ki uporabnikom pomagajo bolje razumeti zdravje srca z uporabo senzorja Samsung BioActive, vključno s snemanjem EKG na zahtevo in funkcijo HR Alert, ki zazna nenavadno visok ali nizek srčni utrip. Dodana nova funkcija IHRN uporabnikom ure Galaxy Watch omogoča, da spremljajo še en vidik svojega zdravja.

Ko je funkcija aktivirana v aplikaciji Samsung Health Monitor, bo v ozadju preverjala nepravilen srčni utrip prek senzorja BioActive ure Galaxy Watch. Če je določeno število zaporednih meritev nepravilnih, ura Galaxy Watch uporabnika opozori na morebitno aktivnost atrijske fibrilacije (AFib) in ga spodbudi, da z uro posname EKG za natančnejšo meritev.

Funkcija opozorila o nerednem srčnem ritmu bo na voljo kot del najavljene posodobitve uporabniškega vmesnika One UI 5 Watch in bo najprej na voljo v prihajajočih napravah Galaxy Watch pozneje letos ter tudi na prejšnjih serijah ure Galaxy Watch.

fotografije
komentarji