marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR želi doseči najvišjo raven kakovosti izdelkov
07.06.2023

HONOR konsistentno posveča veliko pozornosti raziskavam in razvoju, do sedaj so vložili več kot 20 milijonov dolarjev v sofisticirano opremo za testiranje kakovosti v svojem Global Compliance and Testing Centru (GCTC). HONOR tako izvaja interne teste za preverjanje več kot 200 certifikacijskih standardov, vključno s certifikatom Conformité Européenne (CE).

slikaXiaomi v prvem četrtletju prodal 30 milijonov telefonov
05.06.2023

Xiaomi je objavil svoje finančno poročilo za prvo četrtletje 2023. Številke so za kitajskega proizvajalca obetavne. Podjetje je imelo med januarjem in marcem 2023 594,8 milijona mesečnih aktivnih uporabnikov, do objave poročila pa mu je uspelo doseči mejnik 600 milijonov.

slikaZaslon, ki uporabnikom pomaga pri večjem izločanju melatonina pred spanjem
02.06.2023

HONOR namenja veliko pozornosti varni uporabi pametnih telefonov, predvsem ko gre za zdravje in zaščito oči. Tako je nedavno predstavljeni telefon HONOR Magic5 Pro postal prvi pametni telefon s certifikatom TÜV Rheinland Circadian Friendly, ki podpira možnost Circadian Night Display.

slikaSerija iPhone 16 Pro bo dobila večje zaslone in periskopske kamere
31.05.2023

Medtem ko bo serija iPhone 15 predvidoma predstavljena jeseni, se govorice o generaciji iPhone 16 pojavljajo že več mesecev. Znani Applov analitik Min-Chi Kuo je delil svojo najnovejšo informacijo, ki kaže, da bosta telefona iPhone 16 Pro in 16 Pro Plus ponujala večje zaslone in periskopske senzorje kamer.

članki

Galaxy Watch dobiva opozorilo o nerednem srčnem ritmu


17.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung je sporočil, da je funkcija obveščanja o nerednem srčnem ritmu (IHRN) v aplikaciji Samsung Health Monitor pridobila dovoljenje ameriške agencije za zdravila FDA. Funkcija IHRN skupaj z obstoječo funkcijo elektrokardiograma (EKG) na zahtevo v aplikaciji proaktivno spremlja srčni ritem, ki kaže na atrijsko fibrilacijo (AFib) in to kar z zapestja.

"Z veseljem objavljamo, da je FDA odobrila obveščanje o nerednem srčnem ritmu, ki je namenjeno pomoči milijonom ljudem po vsem svetu, ki se morda ne zavedajo morebitnega tveganja za srce," je dejal Hon Pak, podpredsednik in vodja skupine za digitalno zdravje, MX Business pri podjetju Samsung Electronics. "To je še en primer, da Samsung daje prednost proaktivnim varnostnim rešitvam in uporabnikom omogoča celovitejše razumevanje njihovega srca in ožilja ter splošnega zdravja."

Bolezni srca in ožilja so še vedno eden glavnih vzrokov smrti na svetu. Vrsta aritmije AFib pa velja za opozorilni znak za večje srčno-žilne težave, ki lahko povečajo tveganje za kap, srčno popuščanje in druge srčno-žilne zaplete. Poleg tega so nekateri primeri AFib asimptomatski ali celo tihi, zaradi česar se ljudje ne zavedajo tveganja.

Zato ura Galaxy Watch ponuja orodja, ki uporabnikom pomagajo bolje razumeti zdravje srca z uporabo senzorja Samsung BioActive, vključno s snemanjem EKG na zahtevo in funkcijo HR Alert, ki zazna nenavadno visok ali nizek srčni utrip. Dodana nova funkcija IHRN uporabnikom ure Galaxy Watch omogoča, da spremljajo še en vidik svojega zdravja.

Ko je funkcija aktivirana v aplikaciji Samsung Health Monitor, bo v ozadju preverjala nepravilen srčni utrip prek senzorja BioActive ure Galaxy Watch. Če je določeno število zaporednih meritev nepravilnih, ura Galaxy Watch uporabnika opozori na morebitno aktivnost atrijske fibrilacije (AFib) in ga spodbudi, da z uro posname EKG za natančnejšo meritev.

Funkcija opozorila o nerednem srčnem ritmu bo na voljo kot del najavljene posodobitve uporabniškega vmesnika One UI 5 Watch in bo najprej na voljo v prihajajočih napravah Galaxy Watch pozneje letos ter tudi na prejšnjih serijah ure Galaxy Watch.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki