marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Samsungova Galaxy S5 in Note 10.1 (verzija 2014) prejela varnostni certifikat CC


22.05.2014
Objavil: Thomas Bergant

Družba Samsung Electronics je oznanila, da je 30. aprila od ameriškega združenja NIAP (National Information Assurance Partnership) prejela certifikat CC (Common Criteria) za Galaxy S5 in Note 10.1 (verzija 2014), na katerih je nameščena zaščita KNOX.

Certifikat CC zagotavlja, da so bile naprave ocenjene s strani neodvisne organizacije in ustrezajo najvišjim standardom varnosti, o katerih se je dogovorilo 26 držav po vsem svetu (CCRA ali Common Criteria Recognition Arrangement). Trenutni certifikat sloni na standardih MDFPP (Mobile Device Fundamentals Protection Profile), ki jih je izdala ameriška nacionalna organizacija NIAP (National Information Assurance Partnership) v oktobru 2013. Ti standardi določajo več kot 80 varnostnih zahtev, ki jim morajo ustrezati mobilne naprave za rabo v vladnih ustanovah in podjetjih, kot so upravljanje tipk, kriptografski modul, varnost Wi-Fi, zaklepanje zaslona in upravljanje mobilne naprave (MDM).

»Samsung ima kot vodilni proizvajalec Androidnih naprav nalogo, da izboljša varnost uporabe tega operacijskega sistema v podjetjih,« je pojasnil J. K. Shin, generalni direktor IT in mobilnih komunikacij pri družbi Samsung Electronics. »Certifikat CC je poplačilo za ves trud, ki smo ga pri Samsungu vložili, da svojim strankam ponudimo nadgrajeno zaščito mobilnih naprav. Veseli nas, da lahko Galaxy S5 in Note 10.1, verzijo 2014, dodamo na seznam naših naprav, ki ustrezajo kriterijem CC.«

Poleg kodiranja podatkov in varne povezljivosti so Samsungove naprave Galaxy opremljene še s sistemom Samsung KNOX, ki je celostna zaščita za vse, od strojne opreme do aplikacij. Platforma KNOX je zgrajena na kriptografskem modulu, ki že ima certifikat CC. Zahvaljujoč tej kombinaciji bodo lastniki omenjenih Samsungovih naprav lahko le-te brezskrbno uporabljali tako v poslovne kot zasebne namene.

Zgodba se je začela z Galaxy S II, ki je prejel certifikat FIPS 140-2 za kriptografski modul, februarja 2014 pa so Galaxy S4, Note 3 in Note Pro 12.2 postale prve mobilne naprave na svetu s certifikatom CC. V tem trenutku je Samsung edini proizvajalec mobilnih naprav na svetu, ki je lastnik certifikatov za svoje mobilne naprave po standardih MDFPP.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki