marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Galaxy S4 kot prvi pametni telefon prejel certifikat TCO


24.05.2013
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Samsung Electronics Co., Ltd. je sporočilo, da je njihov pametni telefon Galaxy S4 prvi pametni telefon na svetu, ki je prejel priznani certifikat TCO. Certifikate podeljuje TCO Development, neodvisna organizacija s sedežem na Švedskem, ki spodbuja trajnostni razvoj na področju informacijske tehnologije.

Telefon Galaxy S4 tako ustreza njihovim kriterijem za trajnostno zasnovo in proizvodnjo ter odgovor na povpraševanje uporabnikov po bolj trajnostnih mobilnih izdelkih.

»Pri ustvarjanju telefona Galaxy S4 smo upoštevali vse večje zahteve po okolju prijaznejših izdelkih. Navdušeni smo, da smo prvi proizvajalec pametnih telefonov, ki je prejel certifikat TCO, saj to potrjuje naš pristop do trajnostnega razvoja izdelkov,« je povedal J.K. Shin, predsednik in generalni direktor IT in mobilnih komunikacij v Samsung Electronics. »To je že drugi pomemben certifikat, ki ga je prejel Galaxy S4 po prihodu na tržišče. Prvi je platinasti certifikat EcoLogo neodvisne družbe UL za varnost elektronskih naprav. Tako nam lahko naši uporabniki zaupajo, da so vse naprave, ki jih pošljemo na trg, trajnostne in okolju prijazne.«

Pametni telefoni morajo za pridobitev certifikata TCO zadostiti različnim kriterijem, kot so družbeni, okoljski in kriteriji varčnosti. V družbeni kategoriji se je Samsung izkazal z družbeno odgovorno proizvodnjo in skladnostjo s konvencijami Mednarodne organizacije dela in Združenih narodov. V okoljski kategoriji je bilo ugotovljeno, da Galaxy S4 ne vsebuje škodljivih snovi, kot so nikelj, berilij in živo srebro, ki bi močno omejile njegovo možnost reciklaže in s tem končale njegov življenjski cikel. Pri varčnosti sta se izkazala njegova polnilnik in industrijsko oblikovanje.

»Pametni telefoni s certifikatom TCO uporabnikom olajšajo izbiro izdelkov, ki so bili zasnovani v skladu s trajnostnim razvojem. Vodilna podjetja, kot je Samsung, s pridobitvijo certifikata dokazujejo, da s svojimi izdelki pripomorejo k napredku trajnejših mobilnih rešitev,« je izjavil Sören Enholm, generalni direktor organizacije TCO Development.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki