marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G na MWC prejel nagrado za najboljši pametni telefon


05.07.2021
Objavil: Dare Gliha

Pametni telefon Samsung Galaxy S21 Ultra 5G je zmagal v kategoriji Global Mobile Awards (nagrade GLOMO) na letošnjem Mobile World Congressu (MWC). Vsakoletne nagrade GLOMO prepoznavajo strojno in programsko opremo ter storitve, ki spodbujajo inovacije v svetovni mobilni industriji.

Na podelitvi nagrad je Samsung Galaxy S21 Ultra 5G prejel nagrado za »najboljši pametni telefon« preteklega leta. Pametni telefon, ki je opremljen s profesionalnim fotografskim sistemom in inteligentnim zaslonom, je prava izbira za uporabnike, ki želijo posneti čudovite slike, v katere želijo ujeti tudi najmanjše podrobnosti. Je tudi prva naprava serije S, ki podpira S Pen, pisalo za vrhunsko produktivnost za zahtevne uporabnike. Zaradi vseh teh funkcij in elegantnega dizjana Samsung Galaxy S21 5G predstavlja vrhunec inženirstva družbe Samsung.

Strokovna žirija je zato ocenila in sklenila, da gre za »najboljši androidni pametni telefon, ki ga je Samsung kadarkoli naredil, z veliko paleto funkcij, osupljivim AMOLED-zaslonom, najboljšo kamero v svoji kategoriji in še več – ta telefon se izkaže na vseh področjih in je zaslužen zmagovalec najboljših pametnih telefonov 2021«.

V ožji izbor v tej kategoriji se je uvrstil tudi Samsung Galaxy S20 FE, ki je približal priljubljene funkcije vodilnega Galaxy S20 še več uporabnikom, vključno z neverjetno AI-kamero in prekrasnim Infinity-O 120 Hz zaslonom.

»Ponosni smo, da smo bili prepoznani v tako konkurenčni kategoriji na letošnji podelitvi nagrad GLOMO. Samsung ima dolgo in ponosno tradicijo spodbujanja inovacij in vedno si želimo razvijati naprave, ki bodo zadovoljile potrebe naših uporabnikov danes in v prihodnosti,« je izjavila Stephanie Choi, vodja marketinga v segmentu poslovanja z mobilnimi komunikacijami, Samsung Electronics, in dodala: »Potrebe uporabnikov, ki so raznolike in dinamične, se nenehno menjajo in rastejo, zato še naprej ostajamo predani razvoju naprav, ki jih obožujejo uporabniki po vsem svetu.«

»Čestitke vsem zmagovalcem in nominirancem GSMA-jevih nagrad GLOMO 2021,« pa je dejal John Hoffman, glavni izvršni direktor pri GSMA Ltd, in zaključil: »Glede na zahtevne okoliščine preteklega leta, s katerimi smo se soočali v zadnjih petnajstih mesecih, je zdaj bolj kot kadarkoli prej pomembno, da vsi skupaj prepoznamo neverjetne inovacije in domiselnost naše industrije pa tudi pozitiven vpliv, ki ga imajo na svet okrog nas.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki