marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Galaxy AI umetna inteligenca prišla v izbrane modele Galaxy naprav


02.04.2024
Objavil: Dare Gliha

Samsung je sporočil, da so izjemne funkcije Galaxy AI, ki so bile predstavljene z Galaxy S24 serijo v začetku tega leta, od sedaj na voljo tudi v dodatnih napravah Galaxy. S posodobitvijo sistema One UI 6.1 bo mobilna umetna inteligenca na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9.

Umetna inteligenca (UI) je ena največjih prebojev našega časa, pri čemer verjamemo, da bodo prav mobilne naprave postale glavna točka dostopa do UI tehnologije. Umetna inteligenca na mobilnih napravah bo preoblikovala način, kako uporabniki komunicirajo s svojimi napravami, svojimi najbližjimi in svetom okoli njih, s tem pa odpira nove možnosti za vse. Galaxy AI predstavlja mobilno UI na resnično pomenski način, ki odklepa brezhibno komunikacijo in neovirano ustvarjalnost ter produktivnost.

Potovanja bodo odslej še bolj vznemirljiva
Galaxy AI je zasnovan za zagotavljanje vrhunskih mobilnih izkušenj z umetno inteligenco, ki uporabnikom omogočajo vsakodnevno življenje. Pomislite, da se potepate po ulicah starega mesta, odkrivate nove kraje polne zgodovinskih spomenikov in pristnih restavracij.

Med potovanjem lahko uporabniki izkusijo moč funkcije Tolmač (Interpreter). Znajdete se v tipični italijanski trattorii, kjer bi radi naročili lokalne specialitete, vendar se ne počutite povsem domače pri govorjenju italijanskega jezika. S funkcijo Tolmač na vaši napravi Galaxy lahko enostavno oddate naročilo v svojem maternem jeziku, Tolmač pa bo v realnem času prevedel vaše besede v italijanščino, s čimer boste lažje komunicirali z osebjem restavracije.

Poleg tega lahko s funkcijo Sprotni prevod (Live translate) med sprehajanjem po mestu prevajate vse. Na primer informativne table in se tako znajdete natanko tam, kamor ste namenjeni. S kamero vašega telefona preprosto skenirate besedilo table in Sprotni prevod bo avtomatsko prevedel besedilo.

Ko raziskujete znamenitosti, kot sta rimski Kolosej ali Panteon, lahko izkoristite funkcijo Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google). S prstom obkrožite fotografijo zgradbe ali spomenika na zaslonu vašega telefona in takoj prejmite vse zanimive informacije o njih. Vse to lahko obogati vaše razumevanje zgodovine in kulturnega pomena teh krajev.

Ko se po napornem dnevu raziskovanja vrnete v hotel, si zapišite svoje vtise in opazke s funkcijo Pomoč za zapiske (Note Assist) v aplikaciji Samsung Notes, ki poskrbi, da so vaši zapiski urejeni. Tako boste povsem preprosto ustvarili dnevnik vašega obiska v Rimu, ki ga lahko kasneje prebirate in delite s prijatelji.

Vse že posnete fotografije lahko še izboljšate z uporabo funkcij Predlogi za urejanje (Edit Suggestion) in Generativno urejanje (Generative Edit). Prva bo poskrbela, da naprava sama predlaga najboljše popravke fotografije, z Generativnim urejanjem pa boste lahko s slike odstranili moteče elemente na fotografiji, od ljudi do odsevov.

Posodobitve na voljo v izbranih napravah Galaxy
Uporabniki naprav serije Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 ali Tab S9 lahko posodobitev One UI 6.1 že prenesejo in namestijo na svoje napraev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki