marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Digitalni fotoaparati bodo preživeli


06.12.2007
Objavil: Dušan Kodila

Včeraj smo pisali, da so pri Samsungu prestavili novo 8 mega točkovno foto celico, katere proizvodnja se prične z letom 2008. Na novico so se odzvali pri proizvajalcu digitalnih fotoaparatov Fujifilm

»Prepričan sem, da tako mi, kot ostala industrija, ki se ukvarja z digitalno fotografijo, ni zaskrbljena zaradi vse večjih resolucij, ki ji omogočajo kamere vgrajene v mobilnike«, je novinarjem zaupal Theo Georghiades vodja oddelka digitalnih fotoaparatov.

»Tudi če mobilniki omogočajo posnetke več milijonov točk, je še vedno največja hiba le teh počasno procesiranje posnetkov, dolg odzivni čas med posnetki, ter slaba optična povečava. Najverjetneje se bo število točk še povečevalo, vendar objektivi ne bodo dosegli tehnologije in standardov digitalnih fotoaparatov«.

»Menim, da bo vse večje število točk pri zajemanju slik z mobilnimi telefoni, pripomoglo k prodaji digitalnih fotoaparatov. Ker bodo uporabniki večkrat ovekovečile trenutke s slikami, bo večina teh posegla po digitalnih fotoaparatih ravno zaradi kvalitete posnetkov«, je še dodal.

Mark Robinson menedžer pri podjetju Panasonic pa je dodal «Zajemanje posnetkov z mobilnimi telefoni ni primarna funkcija mobilnika, in je nekako ena izmed mnogih, ki nam jih aparat ponuja«.

»Mobilniki in digitalni fotoaparati imajo jasno definirano namembnost. Tako kvaliteta funkcij in zmožnosti za katero je aparat namenjen, vpliva na kupčevo odločitev, po kateri napravi bo posegel«.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki