marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Foxconn sklenil poravnavo za smrt zaposlenega


10.08.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Pred nekaj dnevi smo poročali o samomoru mladega Sun Danyonga. Razlog je bil izguba iPhonovega prototipa. Podjetje zaposlenega (Foxconn Technology Group) bo tako izplačalo njegovi družini denarno odškodnino.

Fant bi moral poslati iPhone v ZDA k matičnemu podjetju Apple Inc, ker američani namreč sodelujejo s podjetjem Foxconn. Zlobni jeziki pravijo, da je bil Sun pretepen s strani varnostnikov že v tajvanskem podjetju, vendar so te govorice že zanikali.

Sunov samomor pa povzroča nezaželjeno pozornost ameriškemu podjetju, še posebej njihovi skrivni politiki pred velikimi predstavitvami družine izdelkov in nadgradenj. Podjetje Apple je tudi nenehna tarča raznih novinarjev, zvestih uporabnikov ter konkurence. Vsi želijo že pred izdajo videti, kaj bo "priromalo" na plano.

Foxconnovi uradniki v Taipeiju so dejali, da bodo Sunovim staršem plačali vsoto v znesku 52.600,00 ameriških dolarjev in še dodatnih doživljenskih 4.386,00 dolarjev vsako leto.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki