marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

foonzMobile omogoča konference preko SMS sporočil


09.08.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pred kratkim so v ZDA omogočili vsakemu uporabniku mobilnega telefona takojšnjo, brezplačno ustvaritev svoje skupine preko enega telefonskega klica. foonzMobile je prva storitev, ki omogoča skupinsko klicanje vseh uporabnikom z mobilnikom.

Zadeva pa pri obračunavanju storitev uporablja le število porabljen minut, zelo podobno kot pri klasičnem klicu.

Za uporabo omenjene storitve pošljejo uporabniki SMS sporočilo z besedo START na številko 36669. Družba foonzMobile bo odgovorila s preprostimi tekstovnimi navodili, kako začnemo svojo konferenco. Ko uporabnik aktivira klic, foonzMobile pošlje preko SMS sporočil takojšnja vabila ostalim uporabnikom, s katerimi želi pobudnik govoriti. Ostali uporabniki preprosto pokličejo številko prejeto v sporočilu in že se lahko konferenca prične.

V primeru, da kakšen od klicanih uporabnikov ni na voljo, lahko pobudnik nedosegljivemu uporabniku pusti sporočilo o pogovoru z ostalimi uporabniki.

Za registrirane stranke pa omogoča foonzMobile uvoz kontaktov s pričetkom takojšnega skupinskega klicanja vseh že prej uvoženih kontaktov. Skupinski klic se prične s SMS sporočilom, ki vsebuje besedo START in potem še imena ljudi s katerimi želi klicatelj govoriti (primer: START Gašper, Janez, Boštjan), ali pa prične klic z že prej nastavljeno skupino. (primer: START prijatelji).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki