marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Adobe Flash za Android aparate presegel milijon prenosov


05.11.2010
Objavil: Aleš Poljak

Adobe Flash 10.1 za Android platformo je na voljo uporabnikom od junija, v tem času pa so zabeležil preko en milijona prenosov te različice. To se v tem času niti ne sliši tako veliko, a če v zakup vzamemo, da se omenjeno različico lahko namesti le na aparate z Android operacijskim sistemom 2.2, je ta številka takoj bolj spoštljiva.

Znano je, da Applove mobilne naprave za prikaz spletnih strani ne koristijo Flasha, kar sicer pomeni, da je surfanje hitro in tekoče, a se pogostokrat pojavljajo prazna mesta kjer je Flash vsebina. Apple meni, da Flash ni popoln, ker včasih ne deluje tudi na tistih straneh, na katerih je Flash vsebina in posledično obremenjuje delovanje mobilnika in ga s tem upočasni. Adobe je to pripombo vzel resno in tako v verziji 10.1 omogočil, da se animacije, ki trenutno niso prikazane na zaslonu, samodejno zaprejo.

Adobe bo od 23. do 27. oktobra gostil konferenco za razvijalce, katero so poimenovali MAX 2010. Prav tu naj bi Adobe predstavil česa vse je zmožen Flash na mobilnih napravah in predstavili tudi Air platformo za Android OS.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki