marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Finančni rezultati Huaweija - 8% rast


22.01.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Podjetje Huawei je pred kratkim objavilo finančno poročilo preteklega leta. Napram letu 2012 se veselijo še enega uspešnega leta z 8% višjim globalnim dohodkom.

Skupni globalni prihodki se gibljejo v številkah 39,6 miljarde dolarjev, kar je 8% več, kot v letu 2012. Operativni dobiček naj bi se gibal med 4,72 in 4,85 miljarde dolarjev, ni pa še informacij o skupnem zaslužku, vendar naj bi le-ta bil višji napram 2012.

Več kot 75% dohodkov v letu 2013 (5% več kot 2012) je prišl s strani storitev petdesetih svetovnih operaterjev. Medtem so v razvoj in raziskovanje naomenili več kot 5,4 miljarde in še investirali nadaljnih 600 milijonov v 5G omrežje. Dokončali naj bi ga do leta 2018.

Pri Huaweiju so se razširili tudi globalno, v letu 2012 je kar 66% dohodkov prišlo izven Kitajske. Letos si prizadevajo "spopularizirati" svoje ime z novim osemjedrnim procesorjem, mobilniki v srednjem in visokem razredu ter Windows Phone napravami.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki