marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGalaxy Watch5 serija pametnih ur nepogrešljiv spremljevalec pri vseh adrenalinskih podvigih
28.09.2022

Pametne ure Galaxy Watch5 serije prinašajo veliko novosti. Odlikuje jih podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in povečana vzdržljivost. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike. Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta tu, da jim pri tem pomagata.

slikaOppo postal polnoleten
05.10.2022

Kitajska blagovna znamka Oppo je dopolnila 18 let in tako postala "polnoletna". Ob tej priložnosti je podjetje ustanovilo globalno skupnost Oppo (community.oppo.com), ki bo delovala kot vključujoč in odprt ekosistem za vse uporabnike Oppo, da bi jim olajšala sodelovanje, interakcijo in izmenjavo informacij.

slikaHONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji
03.10.2022

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

slikaMotorola pred novo sezono lige NBA sklenila partnerstvo s Chicago Bulls
30.09.2022

Motorola in ekipa lige NBA Chicago Bulls sta napovedali večletno partnerstvo, ki se bo začelo v sezoni 2022-23. Na uradnih dresih ekipe bo kot našitek na dresu uporabljen ikonični logotip Motorole z netopirskimi krili.

slika27. NT konferenca o zeleni in digitalni preobrazbi
28.09.2022

V Portorožu je med 26. in 28. septembrom potekala že 27. NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev, ki je letos v središče postavila okrevanje gospodarstev in trajnostno rast v zaostrenih geopolitičnih in ekonomskih razmerah, prepletanje tehnologije in družbe, vključno s še posebej aktualno temo kibernetske varnosti, ter priložnosti digitalne in zelene preobrazbe doma in po svetu.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico
28.09.2022

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

članki

Exynos 2200 bo precej hitrejši kot njegov predhodnik


17.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Prihajajoči grafični čip Exynos 2200 bo velik dogodek za grafiko pametnih telefonov, omogočal pa bo kar do trikrat višje zmogljivosti kot Exynos 2100. Temeljil bo na AMDjevi arhitekturi RDNA 2, ki se modificirana uporablja tudi v konzolah PlayStation 5 in Xbox One.

Na Twitterju je uporabnik @FrontTron delil številke, ki kažejo povečanje zmogljivosti v primerjavi s trenutnim Exynos 2100. Najvišja zmogljivost se bo izboljšala za 31 do 34 %, "trajna" zmogljivost pa za 17 do 20 %. Seveda je tu potrebno upoštevati, da te številke temeljijo na testni strojni in programski opremi ter se lahko razlikujejo ob končni različici.

Trenutno je težko napovedati, kako se bo Exynos 2200 GPU primerjal z Adrenom v novem Snapdragonu 898. Pričakuje se, da bo Exynos v veliki prednosti pred odhajajočim Snapdragonom 888, vendar pa nimamo zanesljivih podatkov za razliko v hitrosti med 888 in 898.

Samo podatki o zmogljivosti pa ne povedo cele zgodbe. Grafični čip bo omogočal nekaj novih tehnologij, med njimi je tudi t.i. "sledenje žarkom", ki je trenutno standard v visoko zmogljivih računalniških in konzolnih grafikah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki