marketing
več | arhivpoudarjeno
Je Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Exynos 2200 bo precej hitrejši kot njegov predhodnik


17.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Prihajajoči grafični čip Exynos 2200 bo velik dogodek za grafiko pametnih telefonov, omogočal pa bo kar do trikrat višje zmogljivosti kot Exynos 2100. Temeljil bo na AMDjevi arhitekturi RDNA 2, ki se modificirana uporablja tudi v konzolah PlayStation 5 in Xbox One.

Na Twitterju je uporabnik @FrontTron delil številke, ki kažejo povečanje zmogljivosti v primerjavi s trenutnim Exynos 2100. Najvišja zmogljivost se bo izboljšala za 31 do 34 %, "trajna" zmogljivost pa za 17 do 20 %. Seveda je tu potrebno upoštevati, da te številke temeljijo na testni strojni in programski opremi ter se lahko razlikujejo ob končni različici.

Trenutno je težko napovedati, kako se bo Exynos 2200 GPU primerjal z Adrenom v novem Snapdragonu 898. Pričakuje se, da bo Exynos v veliki prednosti pred odhajajočim Snapdragonom 888, vendar pa nimamo zanesljivih podatkov za razliko v hitrosti med 888 in 898.

Samo podatki o zmogljivosti pa ne povedo cele zgodbe. Grafični čip bo omogočal nekaj novih tehnologij, med njimi je tudi t.i. "sledenje žarkom", ki je trenutno standard v visoko zmogljivih računalniških in konzolnih grafikah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki