marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung združuje Samsung Pay in Samsung Pass pod eno streho
29.06.2022

Samsung je prečistil svojo ponudbo aplikacij in združil Samsung Pay in Samsung Pass v enotno aplikacijo Samsung Wallet. Postopek združevanja aplikacij se je v Južni Koreji že začel, zdaj pa se širi v ZDA, Francijo, Italijo, Španijo, Združeno kraljestvo in Nemčijo. V prihodnjih mesecih lahko pričakujemo, da bodo dodane še druge regije.

slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

članki

Evropska komisija preučuje Apple Pay


11.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

Po poročilu Reutersa se EU komisija pripravlja, da bo Apple obtožila nelojalne konkurenčne prakse glede delovanja čipa NFC na napravah Apple, zlasti v oči bode dejstvo, da ga lahko uporablja samo Apple Pay in ne ostale konkurenčne rešitve.

Uradni dopis naj bi bil Applu poslan prihodnje leto, kar pa je odvisno tudi od implementcaije dostopa do NFC za ostale proizvajalce v kateri izmed prihodnjih nadgradenj operacijskega sistema iOS. Trenutno lahko plačila namreč opravljate zgolj s karticami, ki so v Apple Wallet.

Preiskava Apple Paya se je sicer pričela že junija lani. Izvršna podpredsednica Margrethe Vestager je o tem povedala:

»Zdi se, da Apple postavlja pogoje, kako naj se Apple Pay uporablja v aplikacijah in na spletnih mestih trgovcev. Prav tako si pridržuje funkcijo »tapni in pojdi« za Apple Pay. Pomembno je, da Applovi ukrepi potrošnikom ne onemogočijo možnosti dostopa do novih plačilnih tehnologij, vključno z boljšo izbiro, kakovostjo, inovativnostjo in konkurenčnimi cenami. Zato sem se odločil, da natančno preučimo Applovo prakso glede Apple Pay in njihov vpliv na konkurenco. "

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki