marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

slikaSamsung zapira trgovino z aplikacijami Tizen
14.01.2022

Od letošnjega leta Samsungova trgovina z aplikacijami Tizen ni več dostopna novim in obstoječim uporabnikom. Lani junija je podjetje zaprlo registracije in omogočilo, da je bila trgovina na voljo le še obstoječim uporabnikom, tudi ti pa so lahko prenesli zgolj že predhodno nameščene aplikacije.

članki

Evropska komisija preučuje Apple Pay


11.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

Po poročilu Reutersa se EU komisija pripravlja, da bo Apple obtožila nelojalne konkurenčne prakse glede delovanja čipa NFC na napravah Apple, zlasti v oči bode dejstvo, da ga lahko uporablja samo Apple Pay in ne ostale konkurenčne rešitve.

Uradni dopis naj bi bil Applu poslan prihodnje leto, kar pa je odvisno tudi od implementcaije dostopa do NFC za ostale proizvajalce v kateri izmed prihodnjih nadgradenj operacijskega sistema iOS. Trenutno lahko plačila namreč opravljate zgolj s karticami, ki so v Apple Wallet.

Preiskava Apple Paya se je sicer pričela že junija lani. Izvršna podpredsednica Margrethe Vestager je o tem povedala:

»Zdi se, da Apple postavlja pogoje, kako naj se Apple Pay uporablja v aplikacijah in na spletnih mestih trgovcev. Prav tako si pridržuje funkcijo »tapni in pojdi« za Apple Pay. Pomembno je, da Applovi ukrepi potrošnikom ne onemogočijo možnosti dostopa do novih plačilnih tehnologij, vključno z boljšo izbiro, kakovostjo, inovativnostjo in konkurenčnimi cenami. Zato sem se odločil, da natančno preučimo Applovo prakso glede Apple Pay in njihov vpliv na konkurenco. "

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki