marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

Evropska komisija preučuje Apple Pay


11.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

Po poročilu Reutersa se EU komisija pripravlja, da bo Apple obtožila nelojalne konkurenčne prakse glede delovanja čipa NFC na napravah Apple, zlasti v oči bode dejstvo, da ga lahko uporablja samo Apple Pay in ne ostale konkurenčne rešitve.

Uradni dopis naj bi bil Applu poslan prihodnje leto, kar pa je odvisno tudi od implementcaije dostopa do NFC za ostale proizvajalce v kateri izmed prihodnjih nadgradenj operacijskega sistema iOS. Trenutno lahko plačila namreč opravljate zgolj s karticami, ki so v Apple Wallet.

Preiskava Apple Paya se je sicer pričela že junija lani. Izvršna podpredsednica Margrethe Vestager je o tem povedala:

»Zdi se, da Apple postavlja pogoje, kako naj se Apple Pay uporablja v aplikacijah in na spletnih mestih trgovcev. Prav tako si pridržuje funkcijo »tapni in pojdi« za Apple Pay. Pomembno je, da Applovi ukrepi potrošnikom ne onemogočijo možnosti dostopa do novih plačilnih tehnologij, vključno z boljšo izbiro, kakovostjo, inovativnostjo in konkurenčnimi cenami. Zato sem se odločil, da natančno preučimo Applovo prakso glede Apple Pay in njihov vpliv na konkurenco. "

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki