marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Evropska komisija preučuje Apple Pay


11.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

Po poročilu Reutersa se EU komisija pripravlja, da bo Apple obtožila nelojalne konkurenčne prakse glede delovanja čipa NFC na napravah Apple, zlasti v oči bode dejstvo, da ga lahko uporablja samo Apple Pay in ne ostale konkurenčne rešitve.

Uradni dopis naj bi bil Applu poslan prihodnje leto, kar pa je odvisno tudi od implementcaije dostopa do NFC za ostale proizvajalce v kateri izmed prihodnjih nadgradenj operacijskega sistema iOS. Trenutno lahko plačila namreč opravljate zgolj s karticami, ki so v Apple Wallet.

Preiskava Apple Paya se je sicer pričela že junija lani. Izvršna podpredsednica Margrethe Vestager je o tem povedala:

»Zdi se, da Apple postavlja pogoje, kako naj se Apple Pay uporablja v aplikacijah in na spletnih mestih trgovcev. Prav tako si pridržuje funkcijo »tapni in pojdi« za Apple Pay. Pomembno je, da Applovi ukrepi potrošnikom ne onemogočijo možnosti dostopa do novih plačilnih tehnologij, vključno z boljšo izbiro, kakovostjo, inovativnostjo in konkurenčnimi cenami. Zato sem se odločil, da natančno preučimo Applovo prakso glede Apple Pay in njihov vpliv na konkurenco. "

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki