marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

Evropejci na svojih mobilnikih v povprečju z 268 odvečnimi fotografijami


03.06.2024
Objavil: Dare Gliha

Z željo po popolni portretni fotografiji so evropski mobilni telefoni polni neuporabljenih in nezaželenih posnetkov. 75 odstotkov Evropejcev pogosto naredi več posnetkov, preden se odločijo za samo fotografijo, kar pomeni, da imajo Evropejci na svojih telefonih v povprečju shranjenih kar 268 neuspešnih fotografij, 12 odstotkov pa več kot 400.

Raziskavo je naročil vodilni svetovni ponudnik pametnih naprav HONOR, in sicer pred predstavitvijo svoje najnovejše serije naprav, ki bo prihodnji mesec, in katere cilj je postaviti nove standarde na področju portretne fotografije s pametnimi telefoni.
Ženske imajo v svojem telefonu več kot sto neuspešnih fotografij in v povprečju 330 neuporabnih slik, medtem ko jih imajo moški običajno 224. Tudi starost igra pomembno vlogo, saj ima generacija Z na svojih pametnih telefonih največ neuspelih fotografij – kar 360, medtem ko imajo tisti v starosti od 35 do 45 let v povprečju 200 neuporabljenih fotografij.

Fotografske bolečine

Rezultati so pokazali, da je skoraj tretjina Evropejcev, starih od 18 do 45 let, v zadregi, če nekdo predolgo čaka, da jih dobro fotografira, vsak peti (20 odstotkov) pa je razočaran, če fotografsko znanje njegovega prijatelja ali sorodnika ni na visoki ravni.

Fotografske sposobnosti so nekaj, kar ljudje iščejo pri potencialnih partnerjih. Skoraj tretjina (30 odstotkov) jih je izjavila, da se počutijo bolj posebne, če jih nekdo želi fotografirati, 13 odstotkov pa jih je priznalo, da bodo bolj verjetno hodili z nekom, ki je dober v fotografiranju.

Za manjšino je to celo razlog za prekinitev dogovora: 6 odstotkov vprašanih je celo prenehalo govoriti z nekom zaradi fotografiranja, 5 odstotkov pa jih je končalo razmerje, ker jim ni bila všeč fotografija, ki so jo posneli. 14 odstotkov se jih je z nekom sprlo zaradi fotografije, ki jim ni bila všeč.

Popoln portret

Skoraj polovica anketiranih (46 odstotkov) čuti velik pritisk, da morajo narediti dober posnetek, ko jih prosijo, naj za nekoga naredijo fotografijo, več kot tretjina vprašanih (36 odstotkov) pa priznava, da ne vedo, kako narediti dobro portretno fotografijo.

Kljub pritisku, da bi na fotografijah prikazali popolnost, jih 59 odstotkov meni, da se ob dobrih portretnih fotografijah dobro počutijo. Tretjina (34 odstotkov) anketirancev pa pravi, da lahko dobra portretna fotografija razkrije več o nekom, medtem ko je 49 odstotkom všeč, če fotografija ujame njihovo osebnost.

Iz podjetja HONOR sporočajo:

»V tem trenutku je bilo na fotografijah videti, da je fotografija zelo zanimiva. Rezultati naše raziskave kažejo na vse večjo željo ljudi, da bi lahko vsakič posneli popoln portret. V podjetju HONOR se zavedamo, da morajo pametni telefoni to zagotoviti, zato smo veseli, da bomo naslednji mesec predstavili serijo HONOR 200. Serija HONOR 200 bo s svojo napredno tehnologijo umetne inteligence in portretnim mehanizmom vsakomur omogočila, da z lahkoto in natančnostjo ustvari portretne slike profesionalne kakovosti.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki