marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGalaxy Watch5 serija pametnih ur nepogrešljiv spremljevalec pri vseh adrenalinskih podvigih
28.09.2022

Pametne ure Galaxy Watch5 serije prinašajo veliko novosti. Odlikuje jih podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in povečana vzdržljivost. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike. Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta tu, da jim pri tem pomagata.

slikaOppo postal polnoleten
05.10.2022

Kitajska blagovna znamka Oppo je dopolnila 18 let in tako postala "polnoletna". Ob tej priložnosti je podjetje ustanovilo globalno skupnost Oppo (community.oppo.com), ki bo delovala kot vključujoč in odprt ekosistem za vse uporabnike Oppo, da bi jim olajšala sodelovanje, interakcijo in izmenjavo informacij.

slikaHONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji
03.10.2022

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

slikaMotorola pred novo sezono lige NBA sklenila partnerstvo s Chicago Bulls
30.09.2022

Motorola in ekipa lige NBA Chicago Bulls sta napovedali večletno partnerstvo, ki se bo začelo v sezoni 2022-23. Na uradnih dresih ekipe bo kot našitek na dresu uporabljen ikonični logotip Motorole z netopirskimi krili.

slika27. NT konferenca o zeleni in digitalni preobrazbi
28.09.2022

V Portorožu je med 26. in 28. septembrom potekala že 27. NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev, ki je letos v središče postavila okrevanje gospodarstev in trajnostno rast v zaostrenih geopolitičnih in ekonomskih razmerah, prepletanje tehnologije in družbe, vključno s še posebej aktualno temo kibernetske varnosti, ter priložnosti digitalne in zelene preobrazbe doma in po svetu.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico
28.09.2022

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

članki

EU sprejela: USB-C bo od leta 2024 obvezen


07.06.2022
Objavil: Dare Gliha

V EU je bila danes sprejeta odločitev, da bodo morale biti od jeseni 2024 vse majhne in srednje velike prenosne elektronske naprave, vključno z mobilnimi telefoni, tabličnimi računalniki in slušalkami, ki se prodajajo v EU, opremljene s polnilnim priključkom USB-C.

Dodatni seznam dvanajstih skupin elektronskih izdelkov, vključno z e-bralniki, prenosnimi igralnimi konzolami in fotoaparati, bo prav tako moral uporabljati univerzalni standard za polnjenje na celotnem ozemlju EU. Prenosni računalniki bodo morali imeti USB-C v skladu z novo odločbo 40 mesecev (3,3 leta) po začetku njene veljavnosti.

Novi zakon je del cilja EU, da bi elektronski izdelki, ki se prodajajo v državah članicah, postali bolj trajnostni in da bi se zmanjšalo število e-odpadkov, hkrati pa bi potrošnikom pomagali, da imajo pri sebi en sam polnilec za vse svoje naprave. Zakonodaja mora prestati še glasovanje v Parlamentu in Svetu EU, ki je predvideno še letos, glede na indice pa se kaže, da bo skupni standard za polnjenje podprt z veliko večino glasov. Namen novega zakona je tudi uskladiti standarde hitrega polnjenja za vse naprave, v prihodnosti pa naj bi enako veljalo tudi za standarde brezžičnega polnjenja.

"Danes smo poskrbeli za uresničitev skupnega polnilnega standarda v Evropi! Evropski potrošniki so bili dolgo razočarani zaradi številnih polnilnikov, ki so se kopičili z vsako novo napravo. Zdaj bodo lahko za vse svoje prenosne elektronske naprave uporabljali en sam polnilnik", je povedal poslanec Alex Agius Saliba.

Po znanih podatkih potrošniki v EU za nakup polnilnikov porabijo skupaj 250 milijonov evrov na leto. Hkrati neuporabljeni polnilci, ki so priloženi napravam, letno prispevajo približno 11 000 ton e-odpadkov.

Vsi večji proizvajalci pametnih telefonov so do zdaj že prešli na USB-C, tako da so Applovi iPhoni in njihova zloglasna vrata Lighting ostali na napačni strani. Apple bi se lahko izognil dodajanju USB-C v svoje telefone tako, da bi se odločil za brezportni sistem, vendar glede na nedavne govorice v Cupertinu že preizkušajo USB-C v naslednji generaciji iPhona.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki