marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

slikaApple je naročil panele OLED za iPad Pro, prvi bodo na voljo leta 2024
30.01.2023

Apple je naročil panele OLED za prihodnji napravi iPad Pro in MacBook Pro, so razkrili korejski viri. Po navedbah poznavalcev naj bi 11-palčne in 12,9-palčne tablice prišle leta 2024, prenosniki z novimi paneli pa leta 2026.

slikaGoogle bo odpustil šest odstotkov globalne delovne sile
27.01.2023

Po Amazonu, Microsoftu in Meti, ki so množično odpuščali delavce, to počne tudi Google, ki namerava odpustiti približno 6 % svoje svetovne delovne sile. To pomeni približno 12.000 ljudi.

članki

EU sprejela: USB-C bo od leta 2024 obvezen


07.06.2022
Objavil: Dare Gliha

V EU je bila danes sprejeta odločitev, da bodo morale biti od jeseni 2024 vse majhne in srednje velike prenosne elektronske naprave, vključno z mobilnimi telefoni, tabličnimi računalniki in slušalkami, ki se prodajajo v EU, opremljene s polnilnim priključkom USB-C.

Dodatni seznam dvanajstih skupin elektronskih izdelkov, vključno z e-bralniki, prenosnimi igralnimi konzolami in fotoaparati, bo prav tako moral uporabljati univerzalni standard za polnjenje na celotnem ozemlju EU. Prenosni računalniki bodo morali imeti USB-C v skladu z novo odločbo 40 mesecev (3,3 leta) po začetku njene veljavnosti.

Novi zakon je del cilja EU, da bi elektronski izdelki, ki se prodajajo v državah članicah, postali bolj trajnostni in da bi se zmanjšalo število e-odpadkov, hkrati pa bi potrošnikom pomagali, da imajo pri sebi en sam polnilec za vse svoje naprave. Zakonodaja mora prestati še glasovanje v Parlamentu in Svetu EU, ki je predvideno še letos, glede na indice pa se kaže, da bo skupni standard za polnjenje podprt z veliko večino glasov. Namen novega zakona je tudi uskladiti standarde hitrega polnjenja za vse naprave, v prihodnosti pa naj bi enako veljalo tudi za standarde brezžičnega polnjenja.

"Danes smo poskrbeli za uresničitev skupnega polnilnega standarda v Evropi! Evropski potrošniki so bili dolgo razočarani zaradi številnih polnilnikov, ki so se kopičili z vsako novo napravo. Zdaj bodo lahko za vse svoje prenosne elektronske naprave uporabljali en sam polnilnik", je povedal poslanec Alex Agius Saliba.

Po znanih podatkih potrošniki v EU za nakup polnilnikov porabijo skupaj 250 milijonov evrov na leto. Hkrati neuporabljeni polnilci, ki so priloženi napravam, letno prispevajo približno 11 000 ton e-odpadkov.

Vsi večji proizvajalci pametnih telefonov so do zdaj že prešli na USB-C, tako da so Applovi iPhoni in njihova zloglasna vrata Lighting ostali na napačni strani. Apple bi se lahko izognil dodajanju USB-C v svoje telefone tako, da bi se odločil za brezportni sistem, vendar glede na nedavne govorice v Cupertinu že preizkušajo USB-C v naslednji generaciji iPhona.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki