marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaCelotna linija iPhone 16 naj bi bila opremljena z akcijskim gumbom
08.12.2023

Po novih govoricah, ki jih je podprl MacRumors, naj bi Apple v vse štiri naprave iz serije iPhone 16 vključil akcijski gumb. Naslednik stikala za utišanje zvoka je bil ekskluzivno na letošnjih modelih iPhone 15 Pro in 15 Pro Max, zdaj pa se zdi, da ga bo Apple dodal še modelom iPhone 16 in 16 Plus.

slikaHONOR predstavlja prihodnost preklopnih pametnih telefonov in tehnologije
07.12.2023

HONOR je gostoval na Fortune Global Forumu 2023 v Abu Dhabiju ter sodeloval v razpravi o prihodnosti pametnih naprav. Poleg dr. Raya Guoa, ki je vodja marketinga za HONOR, sta v panelu sodelovala tudi Ben Wood, glavni analitik in vodja marketinga za CCS Insight ter Frank Holzman, globalni izvršni podpredsednik električnih storitev v podjetju TÜV Rheinland.

slikaQualcomm se pri izdelovanju procesorja Snapdragon 8 Gen 4 SoC zanaša na TSMC
06.12.2023

Znani tipster je na omrežju X delil nekaj pikantnih podrobnosti o procesorju Snapdragon 8 Gen 4, kar je precej nenavadno, saj nedavno izdanega Snapdragona 8 Gen 3 skorajda še nismo videli v akciji. A dosedanja razkritja tega tipsterja so bila večinoma pravilna.

slikaXiaomi v Q3 prilagojeni čisti dobiček povečal za 182,9 % na šest milijard RMB
04.12.2023

Xiaomi, podjetje za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, povezano z internetom stvari (»IoT« ) platformo v svojem jedru, je objavilo svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za tri mesece, ki so se končali 30. septembra 2023 (»3. četrtletje 2023« ali »obdobje«).

članki

EU opozarja TikTok, da mora upoštevati njene nove predpise


25.01.2023
Objavil: Dare Gliha

EU pritiska na TikTok, naj ravna v skladu z novo sprejetim zakonom o digitalnih storitvah (DSA). Namen DSA je izboljšati moderiranje vsebin na platformah družbenih medijev, vključno z zagotavljanjem preglednosti, zakaj so bile določene vsebine odstranjene in kako oglaševalci ciljajo uporabnike.

Evropski komisar Thierry Breton je glavnemu izvršnemu direktorju podjetja TikTok Inc Shou Zi Chewu povedal, da mora TikTok začeti upoštevati nova pravila veliko pred rokom, ki je 1. september. V skladu z novimi predpisi lahko družbena omrežja doletijo globe v višini do 6 % letnih prihodkov, zadeve pa se lahko stopnjujejo do prepovedi delovanja platforme v EU.

"Z mlajšim občinstvom je povezana večja odgovornost," poudarja Breton. Tiskovna predstavnica Tiktoka Caroline Greer je na Twitterju zapisala, da je platforma zavezana k upoštevanju pravil DSA, GDPR in kodeksa ravnanja na področju dezinformacij.

Breton je napisal prispevek na blogu z naslovom "Ali so nekateri družbeni mediji prikriti volk", ki si ga lahko preberete tukaj. V njem omenja platforme s "kratkimi videoposnetki s privlačno glasbo, plesnimi rutinami in vizualno privlačnimi učinki". Prispevek obravnava pomisleke glede pošiljanja podatkov uporabnikov iz EU izven EU in kako želi DSA ustvariti varnejši digitalni prostor za vse evropske uporabnike, zlasti mlajše.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki