marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR napoveduje posodobitev operacijskega sistema
29.05.2023

HONOR je objavil razpored lansiranja operacijskega sistema MagicOS 7.1 za svoje naprave, s čimer še dodatno krepi svojo zavezanost zagotavljanju brezhibnih in inteligentnih izkušenj uporabnikom po vsem svetu. Najnovejši HONOR MagicOS 7.1 izboljšuje sodelovanje med sistemi, napravami in ekosistemi, uvaja nove funkcije in izboljšave, ki so osredotočene na uporabnika.

slikaKnox Matrix: 10 let varnosti Samsung Knox
27.05.2023

Varnostna platforma Samsung Knox podjetja Samsung je stara 10 let. Ime je dobila po enem od najbolj varovanih krajev na svetu in je bila prvič predstavljena na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC leta 2013.

slikaHuawei P60 Pro z najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK
26.05.2023

Telefon Huawei P60 Pro je prejel najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK, ki velja za avtoriteto na področju testiranja fotografske opreme. Ker so njihovi testi podprti z neštetimi meritvami in profesionalnimi metodami merjenja, jim zaupajo tako običajni uporabniki fotografske tehnike kot strokovnjaki.

slikaApple Watch Series 9 naj bi poganjal nov čip na osnovi A15
24.05.2023

Lani predstavljeno uro Apple Watch Series 8 je poganjal čip S8, ki je bil tako kot čip S7, ki je poganjal uro Watch Series 7, podoben čipu S6, ki je poganjal uro Series 6. Vendar bo po navedbah Marka Gurmana iz Bloomberga ura Watch Series 9, ki naj bi prišla čez nekaj mesecev, imela nov procesor in ne nekaj, kar bi bila predelana različica prejšnjega čipa.

članki

EU opozarja TikTok, da mora upoštevati njene nove predpise


25.01.2023
Objavil: Dare Gliha

EU pritiska na TikTok, naj ravna v skladu z novo sprejetim zakonom o digitalnih storitvah (DSA). Namen DSA je izboljšati moderiranje vsebin na platformah družbenih medijev, vključno z zagotavljanjem preglednosti, zakaj so bile določene vsebine odstranjene in kako oglaševalci ciljajo uporabnike.

Evropski komisar Thierry Breton je glavnemu izvršnemu direktorju podjetja TikTok Inc Shou Zi Chewu povedal, da mora TikTok začeti upoštevati nova pravila veliko pred rokom, ki je 1. september. V skladu z novimi predpisi lahko družbena omrežja doletijo globe v višini do 6 % letnih prihodkov, zadeve pa se lahko stopnjujejo do prepovedi delovanja platforme v EU.

"Z mlajšim občinstvom je povezana večja odgovornost," poudarja Breton. Tiskovna predstavnica Tiktoka Caroline Greer je na Twitterju zapisala, da je platforma zavezana k upoštevanju pravil DSA, GDPR in kodeksa ravnanja na področju dezinformacij.

Breton je napisal prispevek na blogu z naslovom "Ali so nekateri družbeni mediji prikriti volk", ki si ga lahko preberete tukaj. V njem omenja platforme s "kratkimi videoposnetki s privlačno glasbo, plesnimi rutinami in vizualno privlačnimi učinki". Prispevek obravnava pomisleke glede pošiljanja podatkov uporabnikov iz EU izven EU in kako želi DSA ustvariti varnejši digitalni prostor za vse evropske uporabnike, zlasti mlajše.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki