marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

EU opozarja TikTok, da mora upoštevati njene nove predpise


25.01.2023
Objavil: Dare Gliha

EU pritiska na TikTok, naj ravna v skladu z novo sprejetim zakonom o digitalnih storitvah (DSA). Namen DSA je izboljšati moderiranje vsebin na platformah družbenih medijev, vključno z zagotavljanjem preglednosti, zakaj so bile določene vsebine odstranjene in kako oglaševalci ciljajo uporabnike.

Evropski komisar Thierry Breton je glavnemu izvršnemu direktorju podjetja TikTok Inc Shou Zi Chewu povedal, da mora TikTok začeti upoštevati nova pravila veliko pred rokom, ki je 1. september. V skladu z novimi predpisi lahko družbena omrežja doletijo globe v višini do 6 % letnih prihodkov, zadeve pa se lahko stopnjujejo do prepovedi delovanja platforme v EU.

"Z mlajšim občinstvom je povezana večja odgovornost," poudarja Breton. Tiskovna predstavnica Tiktoka Caroline Greer je na Twitterju zapisala, da je platforma zavezana k upoštevanju pravil DSA, GDPR in kodeksa ravnanja na področju dezinformacij.

Breton je napisal prispevek na blogu z naslovom "Ali so nekateri družbeni mediji prikriti volk", ki si ga lahko preberete tukaj. V njem omenja platforme s "kratkimi videoposnetki s privlačno glasbo, plesnimi rutinami in vizualno privlačnimi učinki". Prispevek obravnava pomisleke glede pošiljanja podatkov uporabnikov iz EU izven EU in kako želi DSA ustvariti varnejši digitalni prostor za vse evropske uporabnike, zlasti mlajše.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki