marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

V EU brezplačno gostovanje do leta 2032


06.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Evropska unija bo operaterjem še deset let preprečevala zaračunavanje stroškov gostovanja za uporabnike, ki potujejo iz katere koli od 27 držav članic Unije ali Evropskega gospodarskega prostora in vanje.

Pobuda "gostovanje kot doma" je pred petimi leti odpravila stroške gostovanja in preprečila, da bi operaterji uporabnikom, ki uporabljajo njihovo omrežje, zaračunavali dodatne stroške. Zdaj bo pobuda veljala do leta 2032.

Nov del pobude "gostovanje kot doma" je poudarek na kakovosti storitev. To pomeni, da bi morale biti uporabnikom v tujini na voljo enake storitve kot doma, če jih omrežje podpira. Če imate v domačem omrežju 5G, vam mora omrežje za gostovanje v tujini zagotavljati 5G.

Operaterji morajo uporabnike obvestiti o kakovosti storitev, ki jih lahko pričakujejo, in jim poslati sporočilo SMS z informacijami, če obstaja možnost, da se bodo stroški storitve povečali. Cilj novih pravil je tudi izboljšati informacije o številkah za klic v sili, ki so na voljo gostujočim uporabnikom.

Če uporabnik ne bo mogel dostopati do enotne številke za klic v sili 112, bo moral operater zagotoviti drugo brezplačno rešitev, kot je storitev sporočanja ali aplikacija.

Operaterji bodo še vedno dobili način za omejevanje vpliva uporabnikov gostovanja z izvajanjem politike "poštene uporabe" - nejasno opredeljene politike, ki naj bi preprečila, da bi se ljudje naročili na operaterja v tuji državi za nižjo ceno in ves čas živeli v drugi državi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki