marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Ericsson prodal milijon GSM baznih postaj


19.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Ericsson je pred kratkim dosegel mejnik v GSM tehnologiji, saj je prodal svojo miljonto GSM bazno postajo. Od predstavitve tehnologije v letu 1991 je tako povezal preko 2,3 milijarde uporabnikov. Danes ima Ericsson svoje bazne postaje v več kot 100 državah, miljonta bazna postaja pa je bila prodana nigerijskemu operaterju MTN.

Od prodaje prve bazne postaje leta 1991 v Nemčiji, je Ericsson pospešeno prodrl kot vodilni proizvajalec baznih postaj. Povečano povpraševanje po GSM storitvah je doprineslo k temu, da je Ericsson prodal enako število baznih postaj med leti 2004 in 2007 kot med leti 1991 do 2003.

Število mobilnih uporabnikov po svetu narašča za okoli 40 milijonov mesečno v letu 2007. Več kot 10 milijonov mesečno je novih uporabnikov na Kitajskem in Indiji. Samo v Indiji trenutno Ericsson vsakih 15 minut namesti novo GSM bazno postajo. Zgornje podatke je posredovalo globalno GSM združenje GSMA (GSM Association).

Kurt Jofs, predsednik omrežnega oddelka pri Ericssonu je ob tem povedal: "Po 16ih letih prodaja GSM opreme ne upada. Pravzaprav pričakujemo, da bo leto 2007 že peto rekordno leto zapovrstjo."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki