marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Plod slovenskega znanja - Pixl8r


15.02.2009
Objavil: Thomas Bergant

Ericsson bo na World Mobile Congress Barcelona lansiral nov produkt Pixl8r, ki je plod večinoma slovenskega znanja.

Ericsson, največji svetovni ponudnik telekomunikacijske opreme, bo jutri, v ponedeljek, svetovni javnosti predstavil nov produkt imenovan Pixl8r, ki združuje mobilne operaterje in njihove storitve na web nivoju in hkrati predstavlja prvi derivat platforme Pixl8r imenovan Social Media Portal, ki operaterjem ponuja bistveno dodano prednost na področju prikaza in uporabe njihovih storitev na internetu v povezavi s spletnimi skupnostmi. S to t.i. whitelabel rešitvijo bo Ericsson ponudil vsem mobilnim operaterjem na svetu možnost direktne web2mobile rešitve, ki se zna povezovati z vsemi mobilnimi servisi, hkrati upošteva web pristop pri razvoju in tako že od dne ena omogoča direktno povezljivost z nekaterimi največjimi spletnimi skupnostmi na svetu: Bebo, Facebook, Twitter, Flickr, Friendster, Youtube...

Celotni koncept Pixl8r je produkt večletnega razvoja slovenskega podjetja 3fs d.o.o. iz Kranja, ki z Ericssonom sodeluje že od samega začetka obstoja 3fs na področju web2mobile, interaktivnih aplikacij, on deck aplikacij in 3d storitev. Podjetje je prvi prototip pod okriljem podjetja Mobeon (hčerinsko podjetje Ericssona, ki je bilo pozneje v celoti prevzeto s strani Ericssona) predstavilo že 2 leti nazaj, do danes pa so svoj fokus usmerjali predvsem v izredno hiter razvoj produkta do prve prave različice, ko je le-ta na voljo komercialni prodaji in zadostuje izredno zahtevne parametre t.i. telco industrije, kar se tiče varnosti, zanesljivosti, povezljivosti in zmogljivosti. Ker so 3fsjevci del t.i. slovenske IT naveze, so z dnem ena Pixl8r povezali tudi s produktom slovenskega, konkurenčnega podjetja, in sicer s spletnim servisom Koornk.

Več o Pixl8r na http://www.3fs.si/blog/archive/125/ericsson-launches-pixl8r-protocol-and-social-media-portal.html
ali na http://biz.yahoo.com/prnews/090215/ukf014.html?.v=32

O podjetju 3fs:
Podjetje 3fs, v tujini znano predvsem kot ThirdFrameStudios, že od samega začetka razvija spletne produkte na področju spletnih skupnosti in združevanju mobilnih tehnologij z internetom z močnim poudarkom na interaktivnosti in multimedijski fleksibilnosti. Glavni IT razvojni oddelek se nahaja v Kranju, multimedijski RnD oddelek pa v Ljubljani. Podjetje v tujini ustvari 95 % vseh svojih prihodkov, v Sloveniji pa ga poznamo predvsem po spletnih igrah (Igrajmo.se), multimedijskih aplikacijah (POP TV), podpori mladim spletnim, kulturnim skupinam in po udejstvovanju pri ustvarjanju slovenskih spletnih skupnosti. Podjetje je izredno dejavno na svetovnem trgu s svojimi mobile2web rešitvami, kjer največ sodeluje s svojim partnerjem Ericsson AB iz švedske. Več o podjetju na www.3fs.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki